הסטוריה בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ניקי
בעיות קינאה ואמון
27.07.2013 • 20:02

שלום.
אני וחבר שלי 9 חודשים ביחד. אני אוהבת אותו ואני יודעת שהוא אוהב אותי. אני בת 21 והוא בן 25 ואנחנו עוברים לגור ביחד. הכל הכי נכון ביננו חוץ מדבר אחד. בתחילת הקשר ביננו, בחודשיים הראשונים הוא בגד בי עם האקסית שלו (שפעם הם גם היו מאורסים), והם לא נפרדו בגלל בעיות אישיות בינהם אלא בגלל בעיות חיצוניות שלא איפשרו את החתונה בינהם. כל הסיפור ביניהם נגמר כשנה וחצי לפני תחילת הקשר ביננו. מאז עברנו הרבה ריבים יחד במהלכם הוא הפסיק את התיקשורת בינהם (בהתאם לדרישתי), ומחק תמונות שלהם יחד (גם לדרישתי). הבעיה היא שלאורך הזוגיות ביננו יש ביננו משבר אמון בו אני לא מאמינה לו, כי תפסתי אותו בוגד בי בעזרת תמונות פייסבוק בחודשיים הראשונים, כשהבטיח שלא ידבר איתה- חיטטתי לו בטלפון (לא גאה בזה) וגיליתי שיחה שהוא החזיר לה, כשלושה חודשים לאחר מכן, הוא תירץ שהיא התקשרה אליו באמצע הלילה והוא החזיר לה שיחה מתוך שינה ולא באמת דיבר איתה. וממש לפני חודש היה ריב על התמונות שלהם יחד, הוא מחק את התמונות בלפטופ לדרישתי אך כשחיטטתי לו במחשב הביתי שלו (שוב, לא גאה בזה) מצאתי תמונות שלהם יחד, שהוא שוב תירץ שהוא לא ידע על קיומם ושאם אני מוצאת משהו- כל דבר מצידו שאני אמחק מידית.
אני לא סומכת עליו בכל מה שקשור לאקסית שלו ובכללי ניהייתי מאוד קנאית לו. אני שונאת את זה! זה עולה לי בהרבה שקט נפשי. עשינו מלא שיחות על כך, גם לא בעצבים, הוא התנצל והבטיח שעשה כל מה שביקשתי רק כי הוא מאמין בזוגיות שלנו ורוצה שרק נצליח ונתפתח ביחד. אך אני לא יודעת איך להחזיר את האמון שלי אליו. מה דעתך בעיניין? האם להיפרד כל עוד זה ״טרי״ או שיש לנו סיכוי?

ד"ר אורן חסון
בני זוג שמגיעים עם הסטוריה
29.07.2013 • 18:51

ניקי יקרה,
קשה לי לומר לך מה נכון יותר. אני לא יודע מה הוא חושב ומה הוא רוצה, אבל לפי דברייך הוא עושה את מה שאת רוצה. הוא שורף את כל שרידי הקשר שלו עם האקסית שלו על פי דרישתך. האם אי פעם תהיי מרוצה? אני לא יכול לדעת. מה שבטוח הוא שאם תיפרדי ממנו, יהיה לך "שקט". האם יהיה לך שקט מראש עם בן זוג אחר? - אני לא יודע. ככל שתתבגרי, וככל שתצרי קשר עם גברים מבוגרים יותר, כך הם יגיעו עם יותר הסטוריה. ואם תמצאי גבר שיהיה מבוגר ממך "ללא הסטוריה", אז אולי יש לו בעיה אחרת. אולי. כך שייתכן מאד שהקושי העיקרי שלך הוא להתגבר על החרדות שלך. חשבי על הליכה ליעוץ פרטני כדי ללמוד להתמודד עם קשרים קודמים של בני הזוג שלך. וכפי שכתבתי לך, ככל שתחכי יותר, וככל שתצרי קשר עם גבר מבוגר יותר, כך יהיה לך קשה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083