הימור על קשר חדש: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.07.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
זוגיות במשבר
27.07.2013 • 19:56

שלום רב ,
אני נמצאת בזוגיות כמעט 6 שנים שמתוכם אני גרה עם בן זוגי 4 שנים לאחרונה התארסנו ואנחנו מתכננים חתונה שאמורה להתקיים עוד חודשייים .בזמן האחרון אני לא מרגישה כלום לבן זוגי במהלך השנים עברנו עליות ומורדות והרבה ריבים גם בתקופה האחרונה . אני כבר תקופה חושבת לעזוב אותו וקשה לי לראות אותו כבעלי .בתקופה האחרונה הכרתי מישהו והתכתבנו כל הזמן על דברים סתמיים וכשפגשתי אותו וביליתי במחציתו פיתחתי רגשות כלפיו הוא לא יוצא לי מהראש ספרתי לבן זוגי על הכל והחלטנו לדחות את החתונה וכרגע אנחנו בניתוק חייבת ייעוץ דחוף כי אני רוצה להיות עם הבן אדם שהכרתי אבל אני מפחדת לעשות טעות ולאבד את בן זוגי .

ד"ר אורן חסון
עניינים בלתי הפיכים
29.07.2013 • 17:49

שרון יקרה,
יש תהליכים ומעשים שהם בלתי הפיכים, ולכן הם מפחידים יותר. את המישהו החדש את לא מכירה מספיק, ואין ביניכם עדיין יחסי אמון מלא של שמירה הדדית ורצון הדדי, ולכן את לא יודעת לאן הקשר הזה יכול להוביל. במידה רבה הוא קופסה שחורה עם הרבה פינות שאינן מוארות עדיין. את לא יודעת איך הוא מתנהג בזמן לחץ, את עוד לא מכירה מספיק את דעותיו, את יחסיו עם משפחתו, את חשבון הבנק שלו או את הרגליו עם בעלי חיים וילדים, או את טעמו המוזיקלי ואת נטייותיו האמנותיות או המיניות. את מכירה רק את מה שהוא מציג לאשה שמוצאת חן בעיניו בפגישות ראשונות, וזה מעט מאד.כך שכל צעד שתעשי איתו הוא הימור שהמחיר שלו ידוע מראש (ויתור על בן זוגך), מבלי לדעת מה תקבלי בסוף הדרך. אלא שאם הגעת לשם, אולי זה אומר משהו על הקשר הנוכחי שלך, ואולי זה אומר משהו על היכולת שלך להישאר עקבית בקשר כאשר הקשר אינו "מושלם". תצטרכי להחליט קודם כל מה את רוצה לעשות עם הקשר שלך עם ארוסך, וללא כל קשר לקשר השני, שבינתיים הוא הימור גדול. קחי בחשבון שאם תיפרדו, יכול להיות שתישארי בלי אף אחד מהם, ואת צריכה להחליט אם זה עדיין עדיף על הישארות עם הארוס שלך. וקחי בחשבון שאם כן תבחרי להישאר עם ארוסך, תצטרכו לעבוד על הקשר חזק, כדי שיוכל לבטוח בך מחדש, ואולי תצטרכו יעוץ זוגי כדי לעכל ולעבד את הכל כך שתוכלו לעבור זאת בשלום. זה לא יהיה קל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083