הסוד והזוגיות: מתי לגלות?

תאריך פנייה: 13.03.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חלי
עיצה
13.03.2015 • 13:32

שלום
דר'אני בת 32 והבן זוג שלי בן 27 ביחד כחודש.כרגע אני לא עובדת, וכמעט בכל פגישה איתו הוא שואל לגבי עבודה.כרגע אני לא מחפשת עבודה, מסיבות אישיות, מה גם שהוא לא יודע שאני מתקיימת מנכות נוירולוגית.לא סיפרתי לו כי אני מרגישה שזה עדיין מוקדם.אני באמת מתכוונת לחפש עבודה בהמשך, אך לא כרגע.חלמתי אתמול חלום מוזר: הוא אומר לי בחלום : " אם לא תלכי לעבוד אני אזרוק אותך!"קמתי בתחושה מאוד מוזרה, החלום היה כאילו אמיתי ובאמת שוחחתי עימו.האמת אני לא רוצה שהקשר יסתיים!מה לעשות?איך אפשר להסביר לו על מצבי? והאם בכלל כדאי לספר?אני חוששת שזה יפגע בתדמית שלי והיחס שלו כלפיי ישתנה.

ד"ר אורן חסון
השאלה העיקרית
15.03.2015 • 00:21

חלי יקרה,
לא תוכלי לשמור על הסוד הזה לנצח, ומוטב לומר אותו מתישהו, ולא מאוחר מדי. החלום דיבר את הפחדים שלך, ואולי גם הציף אותם ולכן את חוששת. את לא יודעת מה המחשבות שלו, את יודעת רק על הביקורת הנוכחית שלו. אתם ביחד חודש, והוא לוחץ עליך בעניין העבודה. מן הסתם הוא ימשיך ללחוץ, ותצטרכי לומר משהו, או שהוא יישאר עם שאלה לא מסופקת שתמשיך להדהד בראשו. את לא יכולה לדעת מראש מה נכון יותר מראש או מתי, או אם בכלל. כך או כך, סביר שתדעי טוב ממני, כי את מכירה אותו ואני לא. מצד אחד, את חוששת שאולי הוא ייבהל ויילך כבר עכשיו, ומצד שני, יתכן שעכשיו הוא דווקא יקבל את זה, ורק אם תשהי את הגילוי הוא יכעס בגלל שהרגיש מרומה (ולפחות חיית עם האשליה שזה עבד יותר זמן). את יודעת למי ניתנה הנבואה. נסי להעזר בהכרות שלך איתו, ואם תקדימי לומר וזה לא יילך (כלומר, והוא יילך), קחי בחשבון שיתכן שזה היה קורה גם לו היית מאחרת לומר.מצד שני,השאלה היא גם איך את מציגה את זה בפניו. כרגע, נראה לי שאת רואה בזה בעיה, שבגללה אולי את לא מספיק ראויה לו כבת זוג. אם זו הגישה שלך, יתכן מאד שכך הוא יקבל אותה. אם הגישה שלך כלפי עצמך תהיה אחרת, שזה מצב נתון שאת מתמודדת איתו היטב ושאתיודעתשאינו צריך להפחיד אותו, אז הביטחון שלך יוקרן החוצה. לכן, השאלה העיקרית אינה מתי בדיוק לומר, כמו מה את חושבת על הבעיה הנוירולוגית שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083