טיפול בקינאה: דרכים להתמודדות
"רציונאלית"
חזרה לאחור
⌄
אורן שלום,אני בת 25 ונמצאת עם בן זוגי(32) שלוש וחצי שנים. חשוב לי לציין שבן זוגי הוא טיפוס ביתי שלא אוהב מסיבות, פאבים ונטול ידידות. עד פה תענוג. לאחרונה הוא התיידד עם מישהי מהעבודה שלו, הוא ביקש ממנה טובה (להלוות ממנה משהו) ובתמורה קנה לה כרטיס למסיבה שהייתה מטעם העבודה שלנו ובנוסף הציע שנאסוף אותה על הדרך(זה באמת היה על הדרך). גם אני מכירה את הבחורה דיברתי איתה פעם אחת. סה"כ בחורה נחמדה, אבל קינאתי מאוד, רבנו. לא רציתי ללכת למסיבה איתו אבל בסוף הצלחתי להתגבר על זה ואספנו אותה אבל גם במסיבה עצמה רבנו כי אומנם התגברתי, אבל הייתי טעונה בקנאה למרות הניסיונות לגבור על כך. זה החזיר אותי לתחילת הזוגיות שלי איתו איך שקינאתי לו בצורה מוגזמת. חשבתי שזה מאחוריי והתגברתי על זה והאכזבה שזה עדיין קיים בי מתסכלת אותי. אני תוהה במי אני לא סומכת בו? בה? בי?. אני רוצה לציין שבעבר כאשר היינו יוצאים לבלות עם חברות טובות שלי זה היה מפריע לי וכיום (תודה לאל) כבר ממש לא. אבל שזה לא חברה טובה ואני לא מכירה את הבחורה אני איפשהו חוזרת אחורה בכך שאני לא מצליחה למתן את הקנאה הזאת. באמת שאין לי סיבה לא לסמוך עליו, אז אני לא מבינה מה בוער בי שלא בצדק? אשמח לעזרה.
ד"ר אורן חסון
טיפול בקינאה
⌄
רציונאלית יקרה,
קינאה היא דבר טבעי, אבל כשהיא מוקצנת ומלווית בחרדות ומזיקה לקשר יותר מאשר שומרת עליו, אז היא מזיקה לקשר יותר מאשר שומרת עליו. אני חושב שיפה שאת מבינה את זה שזו בעייה, כי ההבנה הזו חיונית לפתרון. הפתרונות לטיפול בקינאת יתר דומים לטיפולים בחרדות אחרות, עם מעט הבדלים. בין היתר, את אמורה לבחון עם עצמך האם זו החרדה מלהישאר לבד? מההתמודדות שלך עם פגיעה אם תהיה כזו? ואולי היכולת שלך להתמודד עם הכעס? ומה קורה לביטחון העצמי שלך? אלה הן נקודות שונות שאופייניות להקצנה של קינאה, ושאיתן מתמודדים בדרך כלל בתהליך טיפולי. קחי את הנקודות והשאלות האלה לעצמך, וראי אם הן עוזרות לך לקבל כיוונים למחשבה והתמודדות. הן אבל רק זה, כי הטיפול עצמו כרוך גם בעבודה משמעותית על חשיבה שלילית וחשיבה מאזנת (החלק הקוגניטיבי), וכן עבודה על מאמץ ושינוי של העולם הרגשי, בין היתר גם על ידי התנסות בפתרונות טובים יותר לרגשות הללו.אם אתם גרים באזור המרכז, את מוזמנת ליצור קשר שאסביר לך על הטיפול בחרדות ובקינאה.