הסברים לבגידה: חוקיות, רגשות ומחוות
שאול
אוהבת אותי יותר
⌄
שלום
ד"ר חסוןיש לי חברה מזה כשנה, אנחנו בשנות ה20 לחיינו.אני בנאדם שמקבל מלא אהבה מחברה שלי מכל הבחינות, אם זה במילים,יחס,הפתעות וכו' אך מראה פחות. בפנים אני מרגיש בדיוק כמוה, מאוהב ממש, אך לי קל יותר במעשים מאשר במילים. מאז ומתמיד הייתי ככה והיא המשיכה כהרגלה להראות את אותה אהבה ללא דופי. לאחרונה היא טוענת שהיא "אכלה כאפה" מזה שהיא מראה לי יותר והיא מרגישה שהיא אוהבת אותי יותר מאשר אני אותה וזה כאמור משבש לה את הביטחון. הכחשתי את זה והסברתי לה שאני אוהב אותה באותה מידה. אני מרגיש שהיא מתרחקת במידה מסויימת, משהו בתת מודע שלה גורם לה לקחת צעד אחורה עקב כך. אני לא יודע מה באמת אני רוצה לשאול אבל הייתי רוצה לקבל את התייחסותך ולהגיד אם זה הגיוני ששנה ככה עברה בשלום ופתאום היא התחילה להרגיש מה שהיא מרגישה
שאול
אוהבת אותי יותר
⌄
אוסיף שלאחרונה אנחנו מדברים המון על חתונה ממשית בטווח הקרוב משהו שאמור לעלות לה את הביטחון בכמה רמות ולמרות זאת היא טוענת שהיא רוצה לשמוע אותי יותר אומר את מה שאני מרגיש. אני יודע שהיא מאוהבת בי בטירוף ואני לא רוצה שהיא תיקח את הצעד הזה אחורה בטח שלא במצב שלנו עכשיו שמדברים כבר על חתונה
ד"ר אורן חסון
גם לה מגיע שיהיה לה טוב, לא?
⌄
שאול יקר,
הנסיון שלי הוא שאם משהו קורה, אז לא הגיוני שהוא לא הגיוני. אלא שהשאלה היא לפי איזו חוקיות, ולפי איזה הגיון. ובמקרה שלך, יש כמה הסברים אפשריים. ההסבר הפשוט הוא שזה הפריע לה כל הזמן, וכשמשהו מפריע כל הזמן, גם אם קצת, לא פעם יש לו אפקט מצטבר.המפריע, בין היתר, הוא אולי גם תחושת פראייריות, שהיא נותנת, ונותנת, ואתה לא מחזיר באותה מידה. ואני מדבר על מעשים, שאול, לא על דיבורים: יחס, הפתעות (שהן יכולת להיות דברים קטנים המצביעים על מחשבה על הצד השני גם כשאתם לא ביחד).החלק המשמעותי הנוסף, שאול, הוא העובדה שאתם ביחד שנה, באמצע שנות העשרים שלכם, והיא רוצה לדעת שאתה אוהב אותה. "להסביר" שאתה אוהב, זה מילים. אני חושש שהיא רוצה מעשים ולא מילים. להרגיש את הרגש שלך. היא צריכה להחליט החלטה לחיים, והמעשים והמחוות הקטנים של רגש, של נתינה, נותנים לה ביטחון שאתה רוצה בה. ובקנה המידה שלה, הרגשי שלה, היא לא מרגישה את זה מספיק ממך, ולא מקבלת ביטחון. בקנה המידה הרגשי שלך, הכל בסדר, אבל אתה צריך להבין שהיא מודדת אותך בסקאלה אחרת.לפחות את החלק הזה, אפשר ללמוד. עשייה של מחוות, העלאה למודעות של הצורך לחזר אחריה באופן מתמיד לא בגלל שכך צריך, אלא בגלל שכך זה עושה לה טוב, בדיוק כפי שלך עושים טוב כל המחוות וההפתעות שלה. לה לא מגיע גם? גם לה זה היה עושה טוב. אז עשה לה טוב, כי זה חשוב לה. כי אתה אוהב אותה ורוצה שיהיה לה טוב.