הנחה על עתיד לא ידוע - מה עושים?
דנה
פרידה עקב הפרש גיל
⌄
אני בת 25 ובשבעה החודשים האחרונים הייתי בקשר עם בחור בן 20. היתה (ועדיין יש) בינינו אהבה גדולה, ברמות שלעולם לא חוינו. היה קליק מיידי על ההתחלה ולא יכולנו להתנתק למרות הבעייתיות הברורה.בסופו של דבר החלטתי להפרד ממנו מתוך הנחה שבחור צעיר כמוהו לא יהיה מעוניין להתחתן איתי עוד 2-3 שנים, כפי שאני רוצה..נפרדנו לפני מספר שבועות ומעולם לא הייתי עצובה יותר. אני לא מפסיקה לחשוב האם עשיתי את ההחלטה הנכונה והאם עלי באמת לעבור את הכאב שבפרידה רק בגלל פחד מפני העתיד..
ד"ר אורן חסון
מה שמגיע, ואולי מה שלעולם לא יגיע
⌄
דנה יקרה,
מה שאני לא מבין הוא איך זה, שבקשר טוב כל כך, נפרדת ממנו "מתוך הנחה" שמשהו עתיד או לא עתיד לקרות, מבלי לפתוח ולדבר על זה. לא מגיע לשניכםלדעתהיכן אתם עומדים, ואם התוכניות שלכם יכולות או לא יכולות להיות תואמות, במידה שהזוגיות שלכם תמשיך להיות טובה מספיק?
דנה
מה שמגיע, ואולי מה שלעולם לא יגיע
⌄
זה לא היה לגמרי מתוך הנחה.דיברנו על הנושא והוא אינו שולל נישואים בשנים הקרובות אך כמובן שאינו יכול להתחייב לזה..העניין הוא, שלמרות האהבה הגדולה, אני מאמינה שיעברו עליו עוד כל כך הרבה דברים בשנים הקרובות, שהסיכוי שהוא ישנה את דעתו גדול מאוד. הרי הסיכויים שהוא באמת יהיה מוכן לחתונה בגיל 22-23 הם יחסית נמוכים...
ד"ר אורן חסון
לכי היכן שתרגישי בטוחה יותר
⌄
דנה יקרה,
נכון. ומכאן שאת צריכה להחליט מה חשוב לך יותר, מתוך הידיעה שכך או כך את נמצאת בעולם שאין בו ודאות. לכי היכן שאת מרגישה בטוחה יותר בהמשך דרכך.