הנדיבות שלו: סימן טוב או בעיה?
תות
הכל בסדר?
⌄
שלום
ד"ר חסוןלפני חודשיים וחצי הכרתי בחור בן 54 (אני בת 43) והתחלנו לצאת.בהתחלה חשבתי שהוא אובססבי כי הוא כל הזמן כתב והתקשר אך אחרי ששוחחתי עימו הוא נרגע ויוצר קשר במינונים סבירים כמו שאני אוהבת.הבחור מוציא עלי הרבה מאוד כסף עבור מסעדות, בתי קפה, מתנות כמו מחשב, בושם, רמקולים, קניות בסופר... ועוד. הסברתי לו שזה לא מעוור את עיני ולי יותר חשוב התוכן של הבן אדם ולא החומר.לא היתה לי בעיה שהוא יוציא על הרבה כסף אם הייתי יודעת שיש לו ... אך הוא עובד במקום חדש, בשכר לא גבוה, נוסע על רכב ישן וחי ביחידת דיור מושכרת המתאימה לסטודנט.... לפני 4 שנים הוא איבד את הבית שלו מכיוון שלא יכל לעמוד בהחזרי המשכנתא.האם זה לא מוזר שהוא מתנהג כך? האם זה לא מעיד על אדם בזבזן שחי ברמת חיים שהוא לא מסוגל לעמוד בה?אני רואה שהנדיבות שלו היא גם לילדיו ולחבריו והיא באה לידי ביטוי בכל מיני מובנים כולל לאפות לחבריו מהעבודה עוגיות מיוחדות רק כי הוא ביקש....יש לציין שעד כה טרם קיימנו יחסי מין מלאים ... אני ביקשתי שיעשה בדיקת איידס לפני. הוא כיבד את בקשתי אך אני לא מריגשה שהוא לחוץ לקיים יחסי מין. גם כשאנו במצב אינטימי הוא לא מעוניין להגיע לפורקן ורוצה להמתין שנעשה זאת יחדיו... האם זה לא מעיד על בעיה?אולי אני חשדנית מידי? אולי בכלל אני הבעיה ולא הוא?.... הרי על פניו נראה כי יש כאן בחור שמוכן לעשות הכל למעני.... ואני כל כך חוששת ....מה יש לי? למה אני כל כך חוששת?אשמח לשמוע דעתך.יישר כח על פועלך המבורך.
ד"ר אורן חסון
אדם מאוזן
⌄
תות יקרה,
אני חושב שסימן טוב בו הוא שהנדיבות שלו אינה רק כלפייך, ולכן זה לא רק כדי להשיג אותך אישית בגלל איזה שהוא אינטרס צר. זה אומר שכך הוא. אולי תמים, ואולי אופטימי, ואולי קצת שאנן, אבל הוא נשמע כאדם טוב. ואת זה אני אומר אולי לפני שאני יודע כמה זה "הרבה מאד" כסף שהוא מוציא עליך. בהתחלה חששת שהוא אובססיבי, ועכשיו את חוששת מכך שהוא לא לוחץ (בעניין יחסי המין). עד עכשיו, תארת אדם שנשמע די מאוזן ומווסת. אולי פרט לעניין הוצאת הכספים שהוא מוציא עליך, כלומר, האם זה באמת הרבה מאד (שאז אולי הוא מתקשה בויסות)? האם זה רק הרבה?