המתנה לנישואין: מה לעשות?

תאריך פנייה: 03.10.2006 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
די
אשמח לייעוץ מכל אחד..........
03.10.2006 • 14:26

דר שלום רבאני בת 25 ובן זוגי 24. אנחנו אוהבים מאוד ומזה כשנה וחצי ביחד. לא היו לנו פרידות אנחנו רבים הרבה על יחסו הקר לעתים והסגור אבל בבסיס אנחנו מסתדרים ואוהבים וגם הסקס אין מה לדבר. הבעיה היא שהוא מאוד חושש מהמילה חתונה ואני מבינה זאת לגמרי כי הוא בסה"כ ילד בן 24. הוא משכיר דירה עם חבר ולא הציע לי לגור איתו. הוא גם לא הציע לי לגור איתו ברגע שהחוזה עם החבר ייגמר. שאלתי היא כזאת אתם חושבים שאני צריכה לחכות לו עד שירגיש שהוא כן רוצה??? או שאני פשוט מבזבזת את זמני?? אני לא רוצה להתחתן שנה הבאה אבל כן בשנים הקרובות ורוצה להיות אמא צעירה....אשמח לייעוץ!!

ד"ר אורן חסון
כשאין דרך אחת "נכונה"
04.10.2006 • 01:24

די יקרה,
הפורום הזה אינו מיועד ל"יעוץ מכל אחד", אלא ליעוץ מאחד. אם את רוצה תגובות אחרות, זה לגיטימי לגמרי בפורומים אחרים המיועדים לזה, אבל כאן זה מנוגד לכללי הפורום, ומשבש את העבודה השוטפת שלי ושל גולשים שקוראים (והתייחסתי לזה בעבר מספר פעמים בהרחבה).הגבר שאיתו את יוצאת, נמצא בתחילת דרכו. כלכלית הוא לא מרגיש מוכן לנישואים. בין אם הוא מוכן לנישואים לטעמך, ובין אם הוא לא מוכן לנישואים לטעמך, בין אם את רוצה לראות אותו כבר בשלב מתקדם יותר של החיים ובין אם לא, כך הוא מרגיש. אולי לכן גם הוא מעדיף שלא לגור איתך ביחד, כי יש בזה לא רק אמירה של מחוייבות, אלא גם אמירה כלכלית, ולא ברור לי, ואולי גם לך, איזו מן השתיים מלחיצה אותו יותר. ולכן, אין דבר כזה "צריכה" לחכות לו. את צריכה לבדוק איתו היום מתי הוא מעריך שהוא רוצה להתחתן, כאמירה כללית ולא מחייבת לגבייך, לבחון אם הקצב הזה מתאים לך, ואם כן, ואם את רוצה אותו, לדאוג לכך שגם הוא ירצה אותך. ואם זה לא מתאים לך, למרות כל מה שטוב לך איתו, ולמרות האהבה, אז קבעי את סדרי העדיפות שלך. וזכרי שאין דרך אחת "נכונה", כי את בוחרת בתנאים של חוסר ודאות. את לא יודעת מה יקרה אם תבחרי כך, ואת לא יודעת מה יקרה אם תבחרי אחרת. את רק יכולה להעריך, ולהחליט לפי הערכה זו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
די
כשאין דרך אחת "נכונה"
04.10.2006 • 08:33

מודה לך וסליחה.

די
כשאין דרך אחת "נכונה"
04.10.2006 • 11:53

ציינת שאולי הוא לא רוצה לגור איתי מבחינה כלכלית. הוא כבר עכשיו גר לבד והוא מתכוון להמשיך לגור לבד. אז למה לא איתי??

ד"ר אורן חסון
על מי עיקר ההוצאות
04.10.2006 • 13:31

די יקרה,
זה ניחוש. אבל ייתכן שכאשר הוא גר לבדו, הוא מרגיש שיש לו שליטה על ההוצאות שלו. כאשר הוא גר עם שותף, ההוצאות מתחלקות לפי מה שכל אחד מוציא. אבל אם הוא יגור איתך, ייתכן שהוא מרגיש שהציפיה ממנו תהיה "להיות גבר", שבחברה שלנו אומר להיות זה שעליו מוטלת החובה להיות המפרנס. כלומר, זה שעליו תהיינה גם הוצאות שלך. ויכול להיות שהוא ירגיש מאד לא בנוח אם הוא לא יוכל לקחת על עצמו את התפקיד הזה, כאשר היכולות הנוכחיות שלו מוגבלות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
די
תודה רבה לך סיפקת לי חומר למחשבה
05.10.2006 • 15:30

(הודעה ללא תוכן)