המתנה לחתונה: כמה זמן זה מספיק?
ט.כ.
האם באמת שווה לחכות?
⌄
שלום
לך,***תודה מראש על תשובתך ומתנצלת על המכתב הארוך אך הוא חשוב לי מאוד. ***בעבר פניתי אליך וציינתי כי אני וחברי (אני בת 30.5 והוא בן 32) גרים יחד כשנה וחצי ומכירים שלוש וחצי שנים,נמצאים במערכת יחסים שאני רוצה להתחתן ולהיות אמא (ואמרתי לו זאת) והוא כנראה מאוד פוחד שאינו מראה סימני נכונות לכך, הוא תרץ זאת בכך שהוא אינו עובד כרגע ואינו רואה את האפשרות לכלכל כשנשואים, הוא מרגיש שאינו מצליח (למרות שאני מרוויחה יפה). וכנ"ל לגבי סקס, פתאום לא בא לא (בעבר זה היה 3 פעמים בשבוע לפחות, היום זה פעם השבוע וחצי בערך).אתה המלצת לי לתת לו ליזום לגבי הסקס ולא לדבר על חתונה ועל המחוייבות חודשיים שלושה.עוד באותו היום שוחחתי איתו וסיפרתי לו כי הוא יודע שאני מאוד רוצה להתחתן וכי לא אמתין עד אין קץ.(ובזה מבחינתי סיימתי לשוחח על כך).באותה שיחההוא צייןכי הוא יודע שזה חשוב לי וכי לא חשב להשאיר אותי ללא ידיעה וכי הוא הבטיח לי שבסוף 2005 תהיה לי תשובה מה קורה עם הקשר שלנו ושהוא מבטיח שב2006 אני אדע איפה אנחנו עומדים בנושא.(לאחרונה הוא פתאום גם התחיל יותר לומר לי שהוא אוהב אותי- הוא לא היה אומר זאת כמעט אף פעם אלא רק כותב זאת בפתקים)כל הטווח הזה הוא באמת של שלושה חודשים ואני תוהה אם זה לא בזבוז זמן והאם לתת לו את הזמן שהוא רצה ולהמתין לתחילת 2006 (יכול להיות שהוא "מבשל" אצלו את הנושא?).מה לעשות להמשיך להאמין בו או שאני חיה באשליות שיהיה טוב ו"שורפת" עוד 3 חודשים??תודה מראש על תשובתך ומתנצלת על המכתב הארוך אך הוא חשוב לי מאוד.ט.כ.
ד"ר אורן חסון
איך מודדים תוחלת חתונה?
⌄
ט.כ. יקרה,
כאשר אמרתי לא לדבר על חתונה במשך חודשיים-שלושה, התכוונתי לא לדבר על חתונה במשך חודשיים-שלושה. במקום זה, דיברת איתו על זה עוד באותו היום. עכשיו את שואלת אותי שוב אם להמתין את שלושה החודשים הללו, ומן הסתם התשובה שלי חיובית, כי זה מה שחשבתי גם קודם שיכול לסייע לך, כלומר, להפסיק להלחיץ אותו. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא אם שלושה חודשים הם יותר מדי לשרוף או לא. בדקי עם עצמך גם מה את חושבת שהסיכוי שהוא ירצה להתחייב בתום שלושה החודשים. האם 95 אחוזים הם מספיק כדי שתרצי לחכות? 90%? 80%? 30%? 15%? תני לעצמך הערכה, החליטי אם מתאים לך לחכות שלושה חודשים או לא, ואם כן, לכי לשרוף לך בנחת שלושה חודשים, ולהנות מכל רגע. אחר-כך, בדקי את האפשרויות מחדש.