המתנה ושינוי לאחר לידה

תאריך פנייה: 20.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתוסכלת
בעיה בחיי הנישואין
20.03.2012 • 17:26

שלום רב,
אני אישה נשואה ובהריון בסוף חודש תשיעי (עשויה ללדת כל רגע...)בעלי שהוא איש יקר, אנחנו מאד אוהבים אך יש לי בעיה אחת איתו...הוא בעל עסק שכרגע עובד חלש ויש פחות הכנסות כל חודש.אין לי בעיה עם ירידה בעבודה כמו עם זה שהוא מעשן ולא רק סיגריות...הרבה זמן הוא הסתיר זאת ממני כי אני נגד ורבנו על זה די הרבה, עד שהרמתיידיים ואמרתי לו שיעשן רק שלא יסתיר ממני דברים...היום המצב הוא כזה שהוא מעשן כמעט כל היום, מה שגורם לו לישון רוב היוםולתפקד בקושי רב בבית.נגמרו לי הרעיונות איך להתמודד עם זה. כרגע הגעתי כבר למצב שאני מחכהכבר ללדת כדי לא להיות לבד רוב היום. אני עצובה מזה וזה מתסכל אותי שאנילא יכולה לעשות כלום חוץ מלריב איתו על זה, ומזה כבר נמאס לי לגמריי.הוא מבטיח שהכל ישתנה כשיולד הילד הראשון שלנו. כולי תקווה...אם יש לך עצה להתמודד עם המצב הזה, אודה לך מאד.תודה!

ד"ר אורן חסון
לעשות את הדבר הנכון
22.03.2012 • 17:51

מתוסכלת יקרה,
כרגע, ייתכן שבאמת לא נותר לך אלא להמתין ולראות אם הוא יעמוד במילה שלו. והרי כל זה אמור לקרות ממש עוד מעט. כך שעכשיו זה אולי גם לא הזמן הנכון לעשות מאבקים. חכי עוד קצת, ראי מה קורה, ואולי אפילו תדברו על זה קודם – על המעבר והשינוי שייקרו לאחר הלידה. ואולי דרך אמפתיה, ולשאול אותו על הטקס שלו של החניכה כאבא, עם הגמילה מהעישון.ואם לא, רק אז תצטרכי לפתוח את המאבק מחדש. זה נכון שאת רוצה אותו מתפקד. זה נכון שאת רוצה לבטוח בו לאחר הלידה. יהיה לך קל יותר לעשות זאת אם יפסיק רגע קודם, שתאמיני שזה באמת קורה, ואולי אפילו כדאי לומר לו את זה. לא כדרישה, אלא כאמירה, ולהשאיר לו להחליט בעצמו מה הוא רוצה. שיידע שזו הציפיה שלך – שתוכלי לסמוך עליו אחר-כך, ואולי ייקל עליו אם לא תראי לו שאת מאוכזבת ממנו עכשיו, אלא דווקא שאת סומכת עליו שיידע לעשות את הדבר הנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083