פרידה מבן זוג: זכויות וטובת הצאצא

תאריך פנייה: 25.07.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מ
בהיריון ורוצה להפרד מבן זוגי
25.07.2013 • 21:27

שלום
וברכה.. אני בת 29, נמצאת בזוגיות כבר 5 שנים, בן זוגי בן 37. הקשר בינינו יודע בעיקר ירידות ופחות עליות. אין בינינו מגע ושום דבר. הכל מתנהל על הצד החומרי. מאוד רציתי להכנס להיריון ואכן נכנסתי בטיפולים עקב בעיות בריאות. כשהוא נמצא ולא נמצא שם. רק כשנוח ונעים לו. עוד הוא לומד ועובד וגם אני עובדת שעות רבות. תמיד יש לו טענות וכעס כלפיי שאני לא עושה כלום ורק לוקחת ורוצה לחנוק אותו. בנוסף גיליתי שהוא מתכתב עם מישהי בת 26 מהפיליפינים וזה לא נראה תמים למדי. הוא גם נתן לה את מספר הטלפון שלו. כשהתעמתי איתו על זה הוא רק האשים אותי וצרח. אין אפשרות בכלל לנהל איתו שיחה ולהסביר לו למה זה לא בסדר. לפני חודש הוא אמר לי שהוא הולך לדוג וגיליתי שלפני שהוא החל הוא נפגש עם ידידה שלו בת 23 ועם חברים שלה.. והוא לא קולט שלא מתנהגים ככה!
אני רוצה להפרד ולא מוכנה לוותר על הילד הזה! אם צריך אחזור להוריי וחא אראה אותו יותר ולא אבקש ממנו שיכיר בילד..
צריכה עזרה כי כואבת וכועסת!!!

ד"ר אורן חסון
טובתו של הצאצא
26.07.2013 • 12:00

מ יקרה,
חשוב להפריד בין שני עניינים שעליהם את כותבת. האחד, הוא ההחלטה שלך להיפרד או לא להיפרד מבן זוגך, אבי העובר שבתוכך. יש לך סיבות רבות לכעוס עליו, וסיבות רבות שלא לבטוח בו. את כותבת שגם לו יש טענות רבות כלפייך. את הסיפור הזה אפשר לפתור על ידי פרידה, או על ידי יעוץ זוגי (קראי את הטור הימני בקישור המצורף על יעוץ זוגי לזוגות בתחילת דרכם, ואת המאמר הראשון המוצע בקריאה הנוספת). יתכן שתוכלו ללמוד להיות זוג ראוי לעצמכם ולצאצא הצפוי.העניין השני הוא לא קשור אלי. אם את רוצה להיפרד ממנו, כדאי שתתייעצי עם עורך דין כדי לדעת מהן הזכויות שלך, של האב, ושל הילד. זה חשוב כדי שתהיי מוכנה לתרחישים שונים, גם אם ברצונך, כרגע לפחות (שבחלקו אולי נובע מכעס שעוצמתו משתנה), להיפרד ולא להיות איתו יותר בקשר לעולם. ידע ייתן לך כוח, והידע הזה חשוב גם כדי להגיע למצב מאוזן ויציב, לטובתו של הצאצא. קחי בחשבון שגם אם הוא לא ידרוש הכרה בילד כילדו, וזכויות ראייה, יתכן שהוא ישנה את דעתו בעוד שנה, שנתיים או חמש. את צריכה לדעת בדיוק רב מהן האפשרויות, ואם הוא יכול. גם השאלה של נוכחות אב בחיי הילד היא שאלה משמעותית ומורכבת, בין אם את רוצה תמיכה כלכלית מהאב ובין אם לאו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מ
טובתו של הצאצא
26.07.2013 • 15:56

תודה על תגובתך המהירה והטובה.. לגבי הנושא השני, בעיקר שאלתי מהמקום הרגשי מה לעשות, אני לא בטוחה שאם אני איזוב אותן אני רוצה שהוא יהיה חלק שותף ופעיל. אתמול בסערת רגשות נורא גדולה הוא אמר שהוא לא רוצה את הילד הזה בכללל.. שוב תודה גדולה על תשובתך