הלוואה ויחסים: מתי לחשוף?
מתוסכלת
ייעוץ
⌄
שלום רב,
אני בת 28 ונמצאת במערכת יחסים כחודשיים, בן זוגי רוצה להתקדם הלאה (לעבור לגור ביחד) אך מעוניין לדעת את ההתנהלות ו"החובות" שלי בבנק. יש לי הלוואה כ80 אלף שקל שלקחתי על מנת לעזור להורים שלי .. איך מספרים?האם צריך לתת רקע לפניי שאני מספרת? אשמח לכל עזרה מאוד חשוב לי..
ד"ר אורן חסון
ערבויות ויחסים
⌄
מתוסכלת יקרה,
מצד אחד, חודשיים זה נראה מוקדם מכדי לפתוח הכל. אבל במקרה שלך, זה לא להראות כמה שיש לך, ושהוא ירצה להשתלט על זה (וכשאת לא מכירה אותו מספיק, זה אולי מוקדם מדי), והחשש העיקרי שלך הוא מכך שאולי הוא יירתע, ייקח את הרגליים ויילך. אלא שברגע שהוא העלה את הנושא, אני חושש שאין לך ברירה. מתישהו הוא יידע, ואם לא אמרת לו קודם, ובעיקר לאחר שהפציר בך לומר זאת, והסתרת - הוא ירגיש מרומה. ואז - גם אם הוא יישאר איתך, היחסים ביניכם עלולים להמשיך עם הרבה האשמות וכשאת עם שק פחמים על הגב - בסיס רע לפיתוח זוגיות טובה. מאחר שזה עלה - אני חושב שאת צריכה להיות גלויה איתו, ואם את חושבת שהסבר הרקע יועיל עשי זאת. אבל נסי לעשות זאת לא מתוך רגשי אשם והתנצלות. אם הסיבה שבגללה לקחת הלוואה היא על מנת לעזור להורייך, קחי זאת כמקור לגאווה ולא כבושה. ואם הוא לא יידע להעריך את זה, ואם החרדות שלו יגרמו לו לעזוב אותך, אז אולי הוא לא האדם הראוי לך. במידה והדבר יעלה לפני המגורים המשותפים, יתכן שהוא ירצה ערבויות לכך שהחוב הזה לא יהפוך להיות החוב שלו. אני חושב שזה ראוי ונכון. ואז, אם הכל יהיה בסדר ביניכם, ואם תחשבו על נישואים בהמשך, עזרה לך ולהורייך יצטרכו להיות חלק מהשיקול שלו ביחסים איתך, ויבואו, אם יבואו, מתוך הרצון הטוב שלו.