הכרות מעמיקה בזוגיות
תמר
לקחת את הדברים לאט...
⌄
היי, צריכה עצה :)אני בת 20, לפני שלושה שבועות הכרתי בחור חמוד באוטובוס בן 22. דיברנו והוא לקח ממני את המספר.יצאנו אחרי כמה ימים והלך טוב. לא מדהים, אבל טוב. הוא סיפר לי שהוא משתוקק לחברה וזה מאוד חסר לו בחיים. גם אני ממש רציתי זוגיות כבר הרבה זמן, אבל שמרתי את המידע הזה לעצמי...יצאנו שלוש פעמים באותו שבוע ראשון שהכרנו , וכל פעם היה יותר חיבור ויותר כיף.. כשבפעם השלישית כבר ישנתי אצלו וראיתי את ההורים שלו.אתמול היינו יחד שוב, ישנתי אצלו, הוא ראה את חברות שלי וראיתי את אחים שלו. פתאום תפסתי את עצמי והבנתי שבגלל שכנראה שנינו רצינו מאוד זוגיות וראינו שקורה משהו טוב הכל התקדם מהר מדי...אני מרגישה שאני בקושי מכירה אותו במישור אחד, ובמישור השני התקדמנו כבר מליון שלבים קדימה מבחינה זוגית .וזה גורם לי להיות מאוד מבולבלת. ולא להבין מה אני רוצה ואם אני רוצה.הוא מקסים וטוב לנו יחד. אבל אני מרגישה שכבר נכנסו לשגרה של זוג מהר מדי ואז בנוסף גם ההתלהבות של ההתחלה ירדה, וזה הופך להיות קשר זוגי ורגוע בתוך שגרה. ואני רוצה להרגיע את העניינים, לקחת את זה לאט יותר.. ולהמשיך את ההתלהבות של ההתחלה.. ולא יודעת :א. איך לעשות את זה.ב. אם כדאי, כי אז זה יהיה לא טבעי.ג. אם זה אפשרי בכלל ללכת אחורה .צריכה את עזרתך..תודה.
תמר
לקחת את הדברים לאט...
⌄
ובנוסף מה שמפריע לי זה שאני מרגישה שבעקבות ההתקדמות המהירה הזו, הוא מתחיל לקחת דברים כמובן מאליו..אם עד לפני שבוע הוא היה מתקשר אליי כל לילה לפני שהלך לישון לאחל לילה טוב או שכל יום לפחות הייתי שומעת ממנו מחמאה על כמה שאני מדהימה. היום לא קיבלתי לא את זה ולא את זה. הוא הלך לישון בלי להודיע לי, ורוב הדברים שהוא דיבר איתי עליהם היו העבודה וחברים שלו ולא עליי.לא בא לי להיות כמו זוג נשוי 50 שנה רק בתחילת הקשר (!!!)
ד"ר אורן חסון
להכיר, להכיר, ועוד להכיר
⌄
תמר יקרה,
חשוב שתחפשו לא רק את ה"בטוח" בעצם העובדה שיש ביניכם קשר, אלא גם את המסקרן, את ההכרות ההדדית, ואת העניין שלכם זה בזה. שלושה שבועות אינם מספיקים כדי לגרד את מה שאתם מבינים ומכירים בצד השני. אני מבין את הצורך בביטחון "שיש לי מישהו", אבל מיהו המישהו הזה? האם את מכירה אותו? שאלי אותו עוד על עצמו, תני לו להתעניין בך, ותגמלי אותו על התעניינות בך, חפשו דברים משותפים לעשות, והרבה הרבה חוויות משותפות שהן מחוץ לכותלי חדר השינה. רק כך תקבלו את הביטחון שאתם באמת מכירים זה את זה, אוהבים את האישיות של הצד השני, ולומדים לבטוח בו, ולא רק מעצם היותו שם, אלא גם כי זה מתאים לך, ומתאים גם לו. אם תהיי סקרנית בקשר אליו, יתכן מאד שגם הוא יהיה סקרני בקשר אליך. ואולי גם הזמן יעשה את שלו, והדברים יגיעו מעצמם.