הכרויות: קושי בהערכה ומשוב
א.
הרבה זמן ללא בת זוג
⌄
שמי א. בן 28יצאתי עם מספר בנות , האחרונה הייתה לפני שנתיים וחצי. בערך שנה פלוס. מאז אני מרגיש פשוט תקוע, התחלתי עם מספר בחורות, אבל זה הגיע לפגישה ראשונה בלבד ולא המשיך הלאה. יש לציין שאין לי בעית תקשורת ואני מאוד ורבלי. אני מאוד כנה, רציני ולא חושש לחשוף את עצמי, מה גם שאני מאוד ישיר. אולם הדבר לא עלה בידי, הנחתי שרובן רק אוהבות לדבר, ואני יכול לדבר עם בחורה שעה אבל היא תראה אותי רק כידיד. אף על פי שאני רומז בשפת גוף ומביע רצון ליצור קשר. (מבקש מס' טלפון ונתקל ב"לא מעוניינת")אני נראה ממוצע עם ביטחון מספק. מה עלי לעשות לשפר את המצב?
ד"ר אורן חסון
לקבל משוב
⌄
א. יקר,
קשה לי להעריך מה באמת קורה או לא קורה, מבלי להכיר אותך טוב יותר. למשל, האם לפני שנתיים עדיין היית במסגרת לימודים, שסיפקה לך אפשרות נוחה להכיר בנות, ומאז עברת לדרכים אחרות להכרויות שעובדות פחות טוב, או שמזמנות לך נשים במסגרת אילוצים אחרת (אינטרנט, למשל, שמאפשרת מגוון רחב יותר של אפשרויות, שבעצם מקשה על יצירת קשר ברגע שהוא נוצר). לא ברור לי גם איך אתה רומז בשפת הגוף, ומה אתה עושה. אתה גם אומר שאתה מאד ישיר, וגם זה לא ברור לי מה זה אומר, כי אולי אתה יותר מדי ישיר, ואולי אתה רק חושב שאתה מאד ישיר.תצטרך להסתייע, אולי, באנשים אחרים, שיתנו לך משוב. בין אם תעשה את זה בעזרת סיוע מקצועי, ובין אם תעשה את זה בעזרת חברים, ורצוי אפילו חברות, שתבקש מהן משוב התנהגותי, ואפילו סימולציות מצבים, כדי לקבל הערות, שתצטרך ללמוד מהן.