הכרויות דתיות: פתרונות וביטחון עצמי

תאריך פנייה: 29.11.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דני א
הכרויות וביישנות בחוג בדתי
29.11.2006 • 23:31

ד"ר חסון שלום
רב!יש לי כמה ילדים שלפי המקובל אצלנו הגיעו לפירקםהיות ואצלנו אין יציאה רק לצורך בילוי או רק לצורך חברות אלא רק רצינינוצרה בעיה כי הילדים שלי קודם הלכו ללמוד מקצוע באוניברסיטה ועכשיוהם בין האחרונים ברשימה של הנישאים כי אלה שהלכו לישיבות ומוסדותתורניים מצאו את בן/בת זוגםאני בקשר מצויין עם ילדי והם משתפים אותי בקשיים שלהם בתחום זהלאחרונה אני מרגיש שזה הפך להיות מעין שידור מצוקהואיני יודע איך לנהוג - אציין כי הילדים ניראים מצויין ומאוד מוכשרים אבלמאוד ביישניםאבקשך לעזור לי לשחרר את הפלונטרבתודה מראש

ד"ר אורן חסון
לא לפחד כלל
02.12.2006 • 16:31

דני יקר,
אני מכיר טוב יותר פתרונות להכרות בעולם החילוני. אבל גם בקהילה הדתית יש אמצעים שונים להכרויות בעידן האינטרנט (עשה חיפוש "הכרויות דתיים" בגוגל ותמצא כמה וכמה כאלה). אבל אם הקושי העיקרי שאתה רואה הוא לא הזדמנויות, אלא ביישנות כאשר הזדמנות נקרית בדרכם, זו תופעה שקורית גם בעולם החילוני, אם כי כנראה בהקף קטן יותר. לשם כך, כדאי להגיע ליעוץ או קואוצ'ינג שייתן להם, ברגישות המתאימה, את הבטחון בעצמם, וילמד אותם לא לפחד מפעולה בדרכי ההתנהגות המתאימים לצרכים שלהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דני א
לא לפחד כלל
03.12.2006 • 00:08

תודה רבה רק צריך הפניה אל קואוצ'ינגהיכן יש כאלה?

ד"ר אורן חסון
התאמה ורגישות
03.12.2006 • 00:24

דני יקר,
אתה מחפש קואוצ'ינג אישי, וכזה שיהיה באמת רגיש לצרכים שלהם. אני עושה הדרכה אישית כזו, ופסיכולוגים לא מעטים עושים זאת גם כן. לגבי מדריכים אישיים אחרים, תצטרך לחפש בדרכים אחרות, כלומר, לא דרכי, ושוב - בדוק איתם תוך כדי שיחה את מידת ההתאמה והרגישות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083