יעוץ זוגי: מתי כדאי לפנות לטיפול?

תאריך פנייה: 29.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
קו מנחה בפורום .שאלה כללית
29.11.2006 • 21:55

ד"ר חסון,אשמח אם תסביר בקצרה מדוע הקו המנחה בתשובות נוטה לייעוץ זוגי ומיני, (גם לצעירים שאין להם התחייבויות ואחריות כלפי ילדים) , השווה לנטילת אקמול עבור כשל מערכתי ?האם לא שווה להדגיש את חשיבותה של "רפואה מונעת" (כניסה מפוכחת לקשר), תוך מתן דגש על המרכיב העיקרי ליצירת מרבית הבעיות המועלות פה, היינו, חוסר בתקשורת.. ?אשמח לקבל תשובה.תודה רבה.(וכל המתלהמים . חסכו את הערותיכם)

ד"ר אורן חסון
לפתור קשיים במצב נתון
02.12.2006 • 16:26

דניאל יקר,
מנסיון שלי, אני כמובן חולק עליך בעניין האפקטיביות של היעוץ, וגם בטענה שצעירים שאין להם ילדים אינם זקוקים ליעוץ זוגי ומיני. ילדים יכולים להשפיע על הקשר הזוגי, אבל יעוץ זוגי ומיני אינו עוסק בילדים. כאשר יש בעיות בקשר הזוגי או במיניות שאינן נפתרות בין בני הזוג לבדם, יש צורך ביעוץ חיצוני שיעזור להם להתגבר עליהם, ובמקרים רבים הוא מאד אפקטיבי.אני לא ממעיט מערכה של הרפואה המונעת, ומלימוד של תקשורת והתחשבות עוד לפני הזוגיות. להפך. יש לזה ערך רב מאד. דווקא לכן אני רואה עידוד רב בכך שפונים אלי זוגות צעירים רבים, קצת לפני או קצת אחרי הנישואים, כי זה זמן מעולה ללמוד לנהל קצרים בתקשורת, לפני שמתקבעים כעסים וטינה, ולפני שמתקבעים דפוסים של חוסר הקשבה.אלא שזוגות רבים פונים אלי בפורום לאחר שהבעיות כבר קיימות. במקרים כאלה צריך לטפל במצב נתון, ולא במצב אוטופי שיחזיר אותם כמה חודשים או שנים לאחור. וממילא, פתרונות רבים שאני מציע כאן, עוד לפני ההליכה ליעוץ מקצועי, קשורים לתקשורת (או בחירה בין אסטרטגיות התנהגותיות שונות).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083