יחסים: קושי בבטחון קיומי
שני
פתאום באמצע החיים..........
⌄
לד"ר חסון שלום רב!בעלי ואני ביחד כבר חמש שנים מתוכם נשואים שנה וחצי חובקים תינוק מקסים בן חודש וחצי.בעלי עובד בעבודה שאני לא מאמינה בה והוא לא מרוויח ממנה, להיפך הוא השקיע את כל הכסף שהיה לנו והכל ירד לטמיון. את עניין ההשקעה הכספית בעבודה הוא ביצע כחודש לאחר הנישואים הוא יותר בא להודיע לי ופחות התייעץ.שלושה שבועות לאחר הלידה הוא הפיל עלי פצצה נוספת הוא רוצה לטוס לעבוד במדינה אחרת באותה עבודה. הוא מתכנן להגיע, להתחיל לעבוד, להתארגן ולאחר שלושה חודשים הוא רוצה שאני והילד נגיע. והוא הודיע שמחר הוא הולך לקנות כרטיס. מיותר לציין שהייתי בהלם לא עיכלתי שום דבר ופשוט לא הגבתי את ההחלטה שלו הוא כבר עשה שוב הוא רק בא לספר לי. לאחר מספר ימים כאשר יצאתי מההלם ביקשתי לשוחח איתו הסברתי ו"הוצאתי" הכל -שאני עדיין מבולבלת עם תינוק ראשון מתמודדת עכשיו עם דברים כל כך אחרים והאתגר הזה עכשיו לא ממש מתאים לי להגיע למדינה זרה ( בנוסף צריכה ללמוד שפה) עם תינוק לבד לא יודעת במה אעבוד וגם העניין שהוא לא בא להתייעץ איתי ומחליט בעצמו וכפי שציינתי בהתחלה הוא לוקח סיכון גדול יתכן ולא יצליח ויכנס לחובות לפי דעתי זאת גם בריחה בגלל שבארץ הוא לא מצליח אז כדי לא להיכשל הוא רוצה "להציל" את כבודו ולנסות בחו"ל וגם לא לראות אותו שלושה חודשים... השיחה הייתה קשה בגדול הוא אמר שאני צודקת אבל הוא מאמין בעצמו ולמען העתיד שלנו הוא רוצה להצליח ויש לו שאיפות גבוהות . איפשרתי לו לחשוב על השיחה כמה ימים ואז הוא סיפר כמה הצעד הזה חשוב לו והוא רוצה שאתמוך בו שזה מאד חשוב לו ומבקש את אישורי לנסיעה והוא יראה מה יקרה לאחר שלושה חודשים אם לא ילך לו הוא יחזור (מה שאני לא מאמינה, הוא לא מתייאש בקלות)הוא מבקש שאני לא יעצור בעדו להתפתח ולהעיז הוא מאמין בעצמו ובדרך ...ד"ר חסון מה אני עושה?אני על סף ייאוש בוכה כמעט כל יום על מר גורלי....מה הפיתרון? לי לא מתאים כל הסיפור הזה ולאחר שהוא יטוס הוא לא יחזור מהר אז מה ללכת שבי אחריו....המון המון תודה מחכה בקוצר רוח לתגובתך
ד"ר אורן חסון
עדיין לא אמצע, אבל בהחלט פתאום
⌄
שני יקרה,
קשה לקבל בטחון קיומי במצב שבו בן הזוג שלך פועל לפי גחמות ואולי חרדות של רגע, ואולי אפילו מתוך החלטות נכונות, אבל מבלי להתחשב בצרכים שלך. את לא יודעת למה לצפות, וזו בעייה מרכזית ביחסים שלכם. אולי הקושי שלו לבוא ולדבר איתך נובע דווקא משום שאת לא מאמינה בעבודה שלו.ולנוכח הביקורתיות שלך, ייתכן שאחד הצרכים החשובים שלו הוא גם להוכיחלךשהוא מסוגל. אבל מתוך חשש מהביקורת שלך, ומכך שלא תאפשרי לו לתקן את הרושם בעינייך, הוא לא מספר לך את זה קודם. הוא חושש מכך שתפילי את זה לפני שהוא יוכל לעשות זאת. וכך, לפחות מבחינת היחסים ביניכם, הוא טועה שוב. ובהחלט יכול להיות שגם לך יש חלק בזה.את לא חייבת מייד ללכת שבי אחריו. את יכולה להחליט לתת לו גיבוי, לקבוע סדר זמנים וקרטוריונים להצלחה, ולפני שאת מגיעה לשם לשבת, להגיע לשם לביקור או שניים, לראות אם זה מתאים לך, ורק אחר-כך לבוא להשתקע, אם האג'נדה הזוגית הזו נראית לך עם אופק חיובי. ואם ממש לא, תמיד תוכלי לתת אולטימטומים מאוחר יותר. בינתיים, בני לך חיים מקצועיים כאן, שלא תצטרכי להיות תלויה בו, אם זה לא יתאים.