הכנה נפשית להורות: טיפים להורים טריים

תאריך פנייה: 27.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הריונית
מוכנות להרחבת משפחה
27.08.2005 • 17:13

שלום,
אני נמצאת בחודש השביעי להריוני. הבנתי ממיני מקורות שונים שהזוגיות מאוד מושפעת מהצטרפות תינוק והייתי רוצה שאני ובן זוגי נהיה מוכנים, עד כמה שאפשר, להתמודד עם השינויים שייגרמו לזוגיות שלנו בעקבות ההצטרפות המיוחלת של התינוק. חשוב לציין כי בעלי הוא איש של הרגלים ומאוד מתקשה לקבל שינויים (כולל את העובדה שנכנסתי להריון למרות שזה היה מתוכנן ובהסכמת שנינו). עד עתה, יכולתי להתפנות ולהיות סבלנית לפן זה באופי שלו אך עתה אני חוששת שבגלל הצרכים של התינוק לא תהיה לי הסבלנות ואורך הרוח להמתין עד שיגיע לאיזון מחודש בעקבות השינוי. אני מתארת לעצמי שגם עלי יעברו שינויים וגם אני אזדקק לתמיכתו. איך נוכל להכין את עצמנו טוב יותר לקראת השינוי? אני מתקשה לדמיין את השינוי באורח החיים שיווצר עם הופעת התינוק בחיינו ולכן מתקשה להתכונן אליו.תודה על העצה

ד"ר אורן חסון
הכנה נפשית לקראת תינוק ראשון
29.08.2005 • 13:43

הריונית יקרה,
אני מאד מעריך את המבט שלך קדימה. לא פעם אנשים שוכחים לצפות קשיים שיקרו בהמשך, ולכן לא מקדמים אותם באמצעות הגברת מודעות ואמצעי מנע, ונתקלים בבעיות כשהם לא מוכנים.הקושי העיקרי, כמובן, הוא המחוייבות החדשה שלכם לתינוק, והזמן הרב שהוא גוזל לא רק בטיפול בו, אלא גם בשעות השינה, ואולי עוד יותר, בהכרח לשנות הרגלים מתוך הצורך לקבוע חלוקת תפקידים מחודשת, ובעיקר, תקדימים. לכן בדיוק זה המקום שבו זוגות נקלעים למשבר, כי הם לא רוצים לפתוח פתח לתקדימים חדשים של ויתור לצד השני. בעת לחץ, ובתוספת לחצים שיכולים להגיע מצד שני זוגות ההורים, זה יכול להיות פתח לצרות.אני ממליץ לך לעשות חיפוש בגוגל, לשני המונחים ביחד: "אבות" ו"לידה". תמצאי שם כמה אתרים העוסקים במצוקתם של אבות. חשוב ששניכם תקראו אותם עכשיו, ותכינו עצמכם לצרות הבאות, כדי שיהיה לכם קל יותר עם הטוב שמגיע עם הרחבת המשפחה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083