יחסים: לחץ וריחוק מבן הזוג

תאריך פנייה: 27.08.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
המתלבטת
דילמה
27.08.2005 • 11:24

שלום
אני בת 40 +אני חיה עם חבר שגר אצלי (בן 36)מזה כשנה (גרושה מזה כשנתיים וחצי +ילדה בת 16 שחיה איתנו) אני לא מצליחה להבין את ההתנהגות הדו ערכית שחבר שלי מתנהג כלפי. בדרך כלל הוא אוהב וגם טורח להתקשר מדי יום כמה פעמים כדי להגיד זאת , משתדל לעזור, משתדל להיות בסדר עד כמה שאפשר עם בתי,בשלן בחסד עליון אולם הצרכים שלנו מאד שונים..בעוד שאני מינית , הוא בדרך כלל לא יוזם וזה מגיע ממני אולם גם כאן אני נתקלת באדישות ואם הוא מוטרד בענייני עבודה או כל דבר אחר אז אין בכלל על מה לדבר והוא מבקש ממני להפסיק לגעת בו ומבקש מרחב.אין לי בעיה שהוא מבקש מרחב - יש לי בעיה מאיך שהוא מבקש ובד"כ הוא מתעלם ממני , לא מדבר, עונה תשובות לקוניות ולפעמים בתוקפנות.יש לציין שאין לו בעיה לדבר עם חברים בטלפון אך כלפי היחס שונה.אני מרגישה שהוא מפנה אלי את כל התיסכולים, הכישלונות שלו וזה לא מגיע לי יחס כזה, אני מרגישה שאני טובה מדי.כאשר אני מנסה להתעניין הוא מבקש שאפסיק לדאוג וטוען שאני כמו עלוקה למרות שזה בא מתוך דאגה והפרשנות שלו לוקה בחסר. זה יכול להמשך כמה ימים ואני מתחילה לכעוס וקשה לי לחזור לסדר היוםכאשר אני כבר אומרת לו שזה פוגע בי , הוא לא עונה ובוחר להאשים אותי בכך שאני ממשיכה באותו קו- לדעתי חוסר תקשורת תהומי- הוא בעקשנות שלו מרחיק אותי ממנו ולא נראה לי שזה מזיז לו כלללעצתך אודה

ד"ר אורן חסון
שינוי גישה?
29.08.2005 • 02:36

מתלבטת יקרה,
העובדה שהוא מיני פחות ממך, אינה בהכרח קשורה אליך. אלא שכל לחץ נוסף, כולל הציפיות שלך ממנו עוד מקטין את הנטיה שלו לאינטימיות איתך. כל זה קשור לטיפול מיני יותר מאשר אלי. אבל העניין הוא שבנוסף לכל זה, התקשורת ביניכם לקויה. לפי מה שאת מתארת, הוא מרגיש שאת מלחיצה אותו. יכול להיות שהוא מתחיל להרגיש את הלחץ הזה בצורך שלך באינטימיות שהוא לא מספק, ובשל כך הוא מרחיב את המרחק ממך גם לפחות שיחות ופחות קירבה, שמא אלו יוליכו למקום שבו הוא מרגיש שלא בנוח - האינטימיות שאת רוצה.הדרך שבה שניכם הולכים, מרחיקה אותו ממך, ומגבירה את הטינה שלך כלפיו, וגם את הלחץ שלך כלפיו, וכל זה יוצר ריחוק נוסף בתהליך של היזון חוזר. לפיכך, מכיוון שאם תמשיכי בדרך הזו ממילא תמשיכו כנראה את דרככם בנפרד, אולי כדאי שתשני משהו בדרך, ואולי תצליחי לשנות את האוירה, ולשנות גם אותו. כלומר, תרגיעי, תני לו מרחב תמרון, ובעיקר, תני לו ליזום את היחסים ביניכם. ברור לי שזה יוריד בתחילה את המיניות שביניכם לאפס, ואת תהיי אפופת פחדים שמא כתוצאה מכך הוא יתרחק ממך עוד, אבל אולי יהיה לך קל יותר אם תביני שבתנאים הנוכחיים ממילא הקשר הזה לא יימשך זמן רב.לאחר מכן, הוא יחזור ליזום, ובקצב שלו. יכול להיות שתעדיפי את המינון האינטימי הנמוך יותר, כזה שיתאים לו יותר, על פרידה מבשלן בחסד עליון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
המתלבטת
שינוי גישה?
29.08.2005 • 18:01

תודה רבה על העצהבדיוק אתמול היתה בינינו שיחה על המצב והוא טען בדיוק את אותם דברים שכתבת לי.כל ציפיה ממני שמגע יוביל לאינטימיות גורמת לו להלחץ ולהתרחק עוד יותר מכיון שהוא חושש לאכזב אותי ושהוא לא מספיק עונה על ציפיותי.אני מתחילה להבין את הענין ולהרפות למרות שלמען האמת קצת קשה לי כי אני מרגישה קצת דחויה אבל מעבר לזה אני באמת רוצה שהיוזמה תבוא ממנו מתי שהוא ירגיש שגם הוא רוצה בכךעזרת לי מאד לחדד את הנקודהושוב תודה גם על העצות שאתה נותן לאחריםגם מזה אני לומדת להכיר מצבים שונים שנתקלתי באמת