הכללות בדיונים בזוגיות
סיון
לא יודע להתווכח
⌄
בעלי לא יודע להתווכח. מויכוח עינייני זה מתפתח למשפטים מעצבנים כמו " את כמו אמא שלך" את תמיד צודקת" " את אוהבת לריב" "מה שאני לא עושה לא טוב".אין לטענות שלו כל בסיס וזה סתם נאמר תוך ויכוח . העניין הוא שזה מונע ממני מלנסות ולפתור איתו ביחד את נושא הויכוח בצורה עיניינית.מה אפשר לעשות ?איך להתגבר על זה??זה נורא מרגיז כי זה בעצם מסית את הויכוח מהנושא בו אני רוצה להתמקד ואותו אני מבקשת לפתור.
ד"ר אורן חסון
להרגיע את הצד הרגשי ולהוריד את הטון
⌄
סיון יקרה,
כאשר אחד מבני הזוג נוטה להכללות, זה מאד לא נוח ונעים, כי הדיון הופך מדיון ענייני, לדיון רגשי, ואולי לנסיון לפגוע במקום לדון בנושא עצמו. זו טקטיקת ויכוח מקובלת בזוגות, גם אם לא נוחה ולא נעימה, ואומר יותר –גם לא רצויה.אלא שממילא מה שאגיד לך לא יסייע. וגם אם תגידי לו שזה לא מועיל, זה לא יעזור הרבה לשנות אותו. לא ראיתי אתכם מתווכחים, אני לא יודע מה את אומרת ואיך את מתנסחת, ולכן קשה לי לומר לך מהאתיכולה לעשות כדי שלא להגיע לשם. כמובן שהיה לי הרבה יותר קל לעשות זאת לו הייתם מגיעים אלי. כל מה שאני יכול להציע במצב עניינים זה הוא להרגיע את הצד הרגשי, להוריד את הטונים, לצמצם את מספר הפעמים שבהם את מסבירה את עצמך (פעם או פעמיים מספיקות בדרך כלל), ולדון בעניין עצמו.