קינאה מקצועית בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 30.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סימה
קינאה
30.03.2006 • 15:13

שלום,
אנחנו ביחד כשנה. שנינו בשנות ה 20 המוקדמות, ואנחנו אוהבים מאוד אחד את השני. בעיית הקינאה התעוררה לאחרונה, כשהתחלנו ללמוד באוניברסיטה. שנינו אנשים תחרותיים מאוד, ולכן גם הקינאה בינינו על רקע זה היא גדולה. כבר דיברנו על זה, אבל זה לא ממש עזר, ואני מרגישה שזו לא קינאה בריאה ושהיא מזיקה לקשר. שאלתי היא מה אנחנו יכולים לעשות בנידון

ד"ר אורן חסון
קנאה מקצועית בבן הזוג: מה את יכולה?
01.04.2006 • 20:18

סימה יקרה,
אני מניח שהקינאה שאת מדברת עליה היא קינאה אקדמית ומקצועית, כלומר, מי מצליח יותר. העובדה שאתם משליכים את התחרותיות שלכם זה על זה, אומרת שאתם עדיין לא מסוגלים עדיין לפרגן זה לזו, שאתם נמצאים במאבק כוחות, ושאתם חוששים מכך שהצד השני אינו מעריך אתכם מספיק. אני לא יכול להגיד לך מהאתםיכולים לעשות. אני יכול לומר לך מהאתיכולה לעשות, וזה פשוט. להפסיק עם המשחקים האלה. כשהוא אומר שהוא מצליח, או הצליח, תפרגני לו. אם כשאת מספרת על הצלחה שלך, והוא מתערב בדברים, לא נותן לך לסיים, ומספר על הצלחה שלו, תני לו לומר את דברו, ותפרגני לו. אפילו אם את לא מסיימת את מה שהיה לך לומר.זה קשה? – בודאי שזה קשה. אבל עשי זאת לאורך זמן, התחזקי מכך שאת לומדת דברים חדשים ומגלה בעצמך יכולות חדשות, ותני לו ללמוד ממך. עם הזמן, יש סיכוי טוב שהוא ילמד ממך לבד, גם מבלי שתעירי לו. אם תגידי לו שאת מצפה שגם הוא ינהג כך, רק תעוררי אצלו התנגדות.ואם החזקת מעמד עם העניין הזה חודש וחצי, חזרי לומר לי אם חל שינוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083