הכלה רגשית במערכת יחסים סוערת
נידורינה
רומן מיד אחרי סיום יחסים
⌄
אסביר את הכותרת המבלבלת מעט.הייתי במערכת יחסים סוערת ובעיתית מאוד במשך קרוב ל4.5 שנים. במהלכה היו הרבה פרידות וריבים אין סופיים.לפני חודשיים וחצי,ניתק חברי את היחסים בלי שום קשר או הסבר (אחרי עוד ריב ). ניסיתי לתקשר איתו ,אך הוא דחה אותי ואמר שהפעם זה סופי. עברתי גהנום אבל אספתי את עצמי לאט לאט והתחלתי להשלים עם הפרידה ואפילו לראות את ההזדמנות שקיימת שם עבורי ליחסים בריאים ורגועים יותר. לפני שבוע חברי לשעבר , שלח לי מייל ושאל האם אני רוצה להפגש, הייתי בשוק,אבל גם מאוד מוחמאת כמובן. עניתי שאני שמחה שהוא מתקשר,אבל אני זקוקה לעוד זמן. הוא ענה לי שבסדר ובזמן שלי. הייתי מאושרת וגאה בעצמי, והרגשתי שקבלתי מתנה,שנה הוא רוצה אותי ואני עכשיו מפקפקת. היום ,כעבור שבוע, שלחתי לו מייל שאני מוכנה להפגש לקפה. ואכן נפגשנו . הוא סיפר לי שכשבוע אחרי שנפרדנו הוא ניהל רומן למשך חודש. מאותו רגע אני מתאבלת, לא מצליחה להתגבר על הקנאה ששורפת אותי,למרות שלא היינו ביחד באותה תקופה. צריךלהבין שהיה לנו יחסי מין מעולים ומאוד סוערים ומספקים- שם הכל היה תמיד טוב. הוא תמיד אמר שהוא לא מסוגל לחשוב על עצמו עם מישהי אחרת.והיה ממש מכור אלי. לכאורה חזרנו אחד לשנייה ,אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת להכיל את הרומן הזה שלו. זה אוכל אותי.הוא אומר שדרך הרומן הזה הוא למד להעריך אותי עוד יותר וזה גרם לו להבין כמה אני משמעותית בחייו והוא לא רוצה לוותר עלי. אבל אני רק מרגישה את הרומן וחייבת לדעת כל פרט, אני משתגעת. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
סערות, ויכולת הכלה רגשית
⌄
נידורינה יקרה,
העובדה שמערכת היחסים הסוערת שלכם היתה כל כך סוערת, היא תוצאה של יכולת או אי יכולת הכלה רגשית של דברים שקרו ביניכם. עכשיו קרה עוד דבר כזה, ושוב קשה לך להכיל. אם תדעי עוד פרטים זה רק יקשה עליך להכיל את העניין הזה ולעבור הלאה. כך שכפי שזה נראה, מערכת היחסים שלכם תמשיך להיות סוערת, עם שיאים ותהומות. מה שאני לא יודע הוא אם את נגררת אחריו לסערות הללו, דרך הטוטליות שלו שהשפיעה עליך, או שהוא אחריך בשל הצורך שלך בטוטליות מצד בן זוגך, או שכך שניכם. חשבי על זה, ואולי דרך זה תגיעי לתשובה כלשהי ביחס לקשר הזה, או ביחס להתנהלות שלך בעתיד עם עצמך ועם בני זוג, ובשאלה אם את רוצה להתנהל אחרת, ואם כן, אם תרצי להשתמש בעתיד בסיוע מקצועי, או לעשות עבודה עצמית כדי לשנות.