הבדלי עולמות בנישואין טריים
יואב ש.
משבר באהבה
⌄
שלום,
אנו נשואים 5 חודשים. הקשר לפני הנישואין היה ארוך ומלא תהפוכות ולבטים עקרוניים. אנחנו מאוד שונים זה מזה בהיבט האישיותי. היא יותר מעשית, שואפת לחיות חיים פשוטים, לומדת מקצוע מדעי, ובאופן כללי לא מתעניינת בעולם הרוח. ואילו אני יותר איש של רוח, של רעיונות ואידאלים, מתנדב, מתעניין ביהדות, קורא ספרות יפה, אינטלקטואל ואומן.לכאורה לא צריכה להיות שום בעיה. אבל באיזשהו מקום התחלתי להרגיש שהאהבה שלי אליה לא שלמה. כאילו אין בינינו שפה משותפת, היא לא בדיוק שותפה לחלומות שלי, לא שותפה לעולם שלי, לא ברמה שלי מבחינה רוחנית, פשוטה, חסרת כריזמה. היא אוהבת אותי אבל אני לא מצליח להתלהב ממנה. חושש שטעיתי בבחירה.משהו בי נכבה, וכאילו מסרב לקבל אותה כפי שהיא ולאהוב אותה כך. זה לא היה כך בהתחלה, בהתחלה של הנישואין הרגשתי שלם, חשתי שאני מוביל את הקשר וזה נתן לי סיפוק. אבל ככל שאני מבין את הפערים בינינו, הניכור משתלט עליי. מה עושים?זאת שאלה שקשה לענות עליה, אני יודע, אולי בלתי אפשרי...בכל זאת מילת עידוד או כיוון לפתרון יתקבלו
ד"ר אורן חסון
העולם "שלך" והעולם "שלה"
⌄
יואב יקר,
לקחת את אי ההתאמה שלכם, והיטלת הכל עליה. זו היא שלא שותפה לחלומות שלך, וזו היא שלא שותפה לעולם שלך. אבל נדמה לי שזה נכון גם הפוך – שאתה לא שותף לעולם ה"מדעי" והפרקטי יותר שלה. מכאן עולות שתי שאלות. האחת: האם אתה יכול לדרוש מעצמך מה שהיית רוצה ממנה? והשניה: אם לא, האם כשאתה לוקח גם על עצמך חלק מהאשמה, וכועס עליה פחות, אתה כבוי פחות כלפיה, ומסוגל לאהוב אותה?אתם נשואים טריים. לא פשוט לשבור נישואים בשלב הזה, כי הסביבה תביט בכם בעיניים תמהות, ולשניכם יהיה קשה עם זה. אולי לה יותר. חשוב על הסיכויים ליצירת קירבה ביניכם, ואולי על דרכים לעשות זאת, ולבנות את הקשר שוב, ואת הקירבה ביניכם, בין אם בסדנאות או בפעילות משותפת, ובחוויות משותפות – שאינן חייבות להיות בדרכך או בדרכה, אלא דרך המכנים המשותפים ביניכם, שבהם גם טעימה מפה ומשם מהאישי שלכם, ולראות איך זה עובד לכם, לפני שתוותרו. אבל גם לפני שתחליטו להביא ילד.