הכחנות וסערה רגשית - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 13.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגית
לתמר וד"ר אורן תודה ןעןד שאלות...
13.01.2006 • 01:28

את צודקת זה מה שהוא עושה גם משחקי כוחות..כאלה יש לי אני משפילה את עצמיוהוא מחזק את עצמו אני הלא בסדר הוא...חושב ושמח שניצח במערכה היא רודפת אחריושוב.......ניצחתי אפשר לחזור לשיגרה אפשר לשלוט עליה...היא החזירה אותי אני לא רציתי לחזור אבל בתוך תוכו הוא יודע שהוא לא בסדר אבל ממשיך כי אני פריירית הכל בשביל הילדים והבטחון שהוא מקנא לי "אישה נשואה לא לבד בחיים הקשים האלו"הוא לא מרביץ בכלל רק מקלל כמו כולם לפי דעתי בכל בית יש קללות ועצביםזה פעם שלישית מתוך 8 שנים שאני איתו....בגלל מריבות קיצניות ולא רגילות...(אני יודעת שהוא לא יודע להגבר על הכעס אבל אני מבינה מאיפה זה בא...לא טוב לוימבחינה ככלית קצת נפשית הוא לוקח את כל הצרות של כולם על גבו(צרות של הוריו וכאלה ועוד.. אולי מוציא את העצבים עלי כמו שאומרים...אבל מה אני יכולה לעשות....כמה אני מדברת איתו הכל יהיה בסדר בסוף יהיה טוב לא חסר לנו כלום..תרגיע ועוד...אבל זה לא עוזר הוא לו מסתפק במה שיש הוא רוצה יותר ואולי קצת שונה אלוהים יודעאני עובדת עצות ולא רוצה לפרק את נשואי לפרק זה קל לבנות ותקן זה יותר נכון בענייתודה גם לך תמר לילה טוב..

ד"ר אורן חסון
סערה רגשית, והכחשות
14.01.2006 • 11:38

חגית יקרה,
כמה שאת צודקת, שקל להגיד. לכן את היא זו שצריכה לעשות את השיקולים ולהחליט מה חשוב לך יותר. אני רק יכול להצביע לך על היתרונות ועל החסרונות של כל דבר.אני רק מודאג כאשר אני רואה הכחשה. היא נובעת מסערה רגשית, מחוסר החלטה, מתוך מאבק בין תחושות של השפלה ושל כעס, ומנסיון להצדיק את רצונך, המודע או הבלתי מודע.והנה, מצד אחד את כותבת, במכתב הראשון:" השבוע זה הגיע לדרגה מאד מאד נמוכה והוא העליב אותי והשפיל והרביץ... אני גרשתי אותו מהבית."ועכשיו את כותבת:"הוא לא מרביץ בכלל רק מקלל כמו כולם לפי דעתי בכל בית יש קללות ועצבים"מן הסתם, רק אחד מהם יכול להיות נכון, וכך או כך, את לא לגמרי כנה איתי ועם עצמך. או שהוא הרביץ לך, ואת מנסה להצדיק את הרצון שלך להחזיר אותו, או שהוא לא הרביץ, ומרוב כעס, וצורך להצדיק את זה שגרשת אותו, אמרת שהוא כן. כך או כך, קראי בבקשה שוב את מכתבי הקודם אליך, ואני מאד ממליץ שתלכו ליעוץ זוגי, שימקד אתכם בשאלות החשובות. את כרגע מתפזרת על הרבה שאלות שהן משניות. אין לי שום דרך, במצב הזה, להמליץ לך על כן חוץ-לארץ או לא. המצב שלך הרבה יותר מורכב מכפי שאני יכול להבין מהמכתבים שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083