היפרדות: למה לא רוצה מספיק?

תאריך פנייה: 18.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירלי
רוצה להפרד
18.02.2012 • 20:00

ד"ר אורן חסון שלום רב.התייעצתי אייתך בעבר לגבי הזוגיות שלי עם חבר שלי מזה 3 שנים. שנינו סטודנטים אני בת 21 והוא בן 25. נכנסו לקשר שהייתי מאוד צעירה אבל הקשר התפתח וראינו את עצמנו כבר כמו זוג לכל דבר בקשר רציני. אנחנו פתוחים אחד עם השני ומדברים על הכל, אוהבים אחד את השני מאוד אבל לא מסתדרים.ההשקפות שלנו על החיים שונות. היו לי הרבה רגעים קשים ולחץ בגלל טיול שהוא מאוד רצה לעשות בלעדיי בשביל עצמו. בסוף הוא עשה את הטיול וזה לא יוצא לי מהראש ההחלטה הלא זוגית הזאת שהוא לקח בידיעה, למרות שהיו לו המון ברירות לעשות את הטיול יחד איתי או שאני אצטרף.בכל מקרה, כנראה אתה יכול להבין מכל אלה שהזוגיות שלנו אפופה בעשן, יש לי אליו אנרגיה שלילית, והרבה דעות קדומות אחד על השני. רצינו לפתוח דף חדש אבל כל הדברים מהעבר צפים. (הרבה דברים מעבר לטיול)בכל מקרה החלטתי שגם אם בגלל שהוא יצא לא בסדר, וגם אם הוא יצא בסדר ואני סתם קטנונית, הקשר הזה לא הולך כי תמיד יהיו רגשות של העבר שירחיקו אותי ממנו.אני לא מצליחה להתנתק ממנו, אנחנו כל כך חופשיים אחד עם השני שאני תמיד מודה שאני אוהבת אותו והוא פשוט אומר לי שהוא לא רוצה לוותר עלי. בכל פעם שאני מחליטה שנפסיק הוא אומר בסדר ואחרי יומיים הוא שואל אם נרגעתי...ויוזם יציאה בא לאסוף אותי ולרגע הוא ממש החבר המושלם.היו פעמים שהפסקתי לענות לו, והיו פעמים שדיברתי אל הלב שלו שייתן לי לחיות בשקט כי לא טוב לי אייתו. אבל תמיד לבסוף חזרנו זה כבר נמשך ככה יותר מחצי שנה.בבקשה, אני מאוד רוצה לסיים את הקשר למרות שאני אוהבת אותו. כי אני יודעת שזה לא יצליח. ואם זה יצליח בעתיד הקרוב, אז זה לא יצליח ברחוק וזה בזבוז של זמן ואנרגיה.מה עושים כדי להתנתק ממנו?

ד"ר אורן חסון
לרצות מספיק
19.02.2012 • 00:59

שירלי יקרה,
את רוצה להיפרד, אבל לא רוצה מספיק. כשתרצי מספיק, יהיה לך יותר כוח לשים לזה סוף. למה את לא רוצה מספיק? – את זה אני לא יודע. עוד לא התאבלת מספיק, ועוד לא ראית את עתידך בלעדיו, ואולי את חוששת מהלבד עד שתתחילי לצאת, והגעגועים והקשר, והעובדה שאת חושבת שפרט לעניין הזה הוא יופי של בן זוג, ואולי את לא שלמה עם עצמך, ולא בטוחה שאת אמורה להרגיש כל כך פגועה כפי שאת מרגישה. ולכן, אם וכאשר תהיי שלמה עם עצמך ולכן גם תרצי יותר ומספיק חזק, ואם וכאשר תרצי מספיק חזק כדי להיות מוכנה גם לשלם את המחיר של הלבד עד שתמצאי בן זוג חדש, תוכלי להיפרד. את כנראה עדיין לא שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083