הימנעות בקשרים: ניתוח והתמודדות

תאריך פנייה: 19.09.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ניב
משבר וקשר
19.09.2015 • 01:28

שלום
אספר פה סיפור אישי , ונקווה לתגובות טובותאני הייתי בבעיה אישית שנמשכה שנים בערך 8 שנים ולא היו לי קשרים מכל סוג .לפני שנתיים אחרי עוד משבר ( מוות במשפחה ) הכרתי בחורה שהייתה הכל בשביליולאחר חצי שנה הקשר הסתיים מצדה . אחרי השיחות בינינו הפנמתי שלא הכל היה טוב .ואני הייתי במצב שברירי עוד לפני והייתי תלותי בה , היא מצידה הכירה מצבים כאלה ממשפחתה .בסך הכל הקשר הזה היה לי מינוף עצמי , הרבה תסכולים אבל בסביבה מקדמת .ומאז ,,,, סקס לא חסר מדייטים .אבל כל בחורה שהכרתי נמדדה לפי הבחורה הראשונה . אני מרגיש קצת לחץ אני בשנות ה30 אני מחפש יציבות .תודה

ד"ר אורן חסון
הימנעות כמפלט
21.09.2015 • 10:18

ניב יקר,
אתה בשנות השלושים שלך, ויש דמיון מסויים בין הקושי שלך לזה של דנה, בשאלה מתחתיך. לא בדיוק אותו הדבר, כי אתה כן מצליח ליצור קשרים מזדמנים, אבל חסר לך הניסיון בקשרים זוגיים ממושכים יותר, והוא משפיע על היכולת שלך ואולי על האומץ שלך לנסות יותר. אולי בניגוד לדנה, לא כי אתה חושש מדחייה, אלא כי אתה חושש מאכזבה אם בת הזוג שלך לא תתאים לך. הויתור מראש, והביקורתיות שלך מונעים ממך את תחושת האכזבה, ולכן מותירים אותך עם האידיאל - זו שדחתה אותה. זה כמובן מזכיר את וודי אלן, שאמר שהוא לא רוצה להיות במועדון שמוכן לקבל אנשים כמוהו (ובעצם, הוא ציטט את אחד מהאחים מרכס). אתה מבין את העניין?אתה כותב על הימנעות בשלבים שונים בחייך, ומסיבות שונות. הראשונה היתה בעקבות בעיה אישית, ונמשכה 8 שנים. השניה מלפני שנה וחצי. אתה רגיש ופגיע, ומעדיף להמנע מסיכונים רגשיים. ללא שתנסה, לא תוכל ללמוד להתחסן, ולו במידת מה, כדי להמשיך ולנסות. סוג של מעגל כזה. ואולי אתה צריך איש מקצוע, שיוכל לעזור לך לומר לעצמך את הדברים הנכונים תוך כדי ההתנסות, ויעודד אותך לנסות להמשיך במקומות שבהם אתה צריך, ולעזור לך לקבל את הביטחון ביכולת השיפוט שלך,שיתכן שגם הוא קצת התערער.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083