הימורים וגירושין: מה עומד מאחורי התסכול?
רוני
משבר אישי וזוגי
⌄
הורי הם בשנות ה-60 לחייהם, נשואים כ-35 שנים. שניהם פנסיונרים "חדשים" ( יצאו לפנסיה לפני 3 שנים). בעוד אבי ידע לארגן את חייו, לקבוע לו סדר יום ברור וקבוע ולמלא את החלל שנוצר בחייו, אמי מאז שפרשה לא כ"כ מוצאת את עצמה. הדבר גורם לה לחוש תחושת מרמור, היא כל הזמן מקטרת ומתלוננת ומשליכה זאת על אבי- היא טוענת כי אינו יוצא ומבלה עימה ושאין לה עניין בזוגיות וכו'( כאן אני חייבת לציין כי אבי הוא אמנם אדם שמרן שמסיבות, יציאות ובילויים ממש לא מעניינים אותו אך עם כל זאת הוא משתדל ומנסה לרצותה- הוא יוזם לעיתים פעילויות משותפות ( דבר שאינו אופייני לו) הוא מציע לה ללכת להרצאות ולפעילויות - כאלו שיעניינו אותה וימלאו לה את הריק שנוצר בחייה, אך היא מעדיפה להמשיך ולקטר ולהסתכל על חצי הכוס הריקה..)לפני כשנתיים אמי החלה להשקיע בבורסה באפיקים לא סולידיים (אופציות...)היא מרבה להפסיד כספים רבים בפעילות "כלכלית" זו (שאגב אנו רואים בה קזינו לכל דבר ועניין). למרות בקשותיו ותחינותיו הרבות של אבי שתפסיק בפעילות זו ( וכאן גם אנו - ילדיה נכנסנו לתמונה ומנסים להשפיע עליה), היא אינה מפסיקה. היא הגיעה למצב שהיא ממש מכורה לעניין- היא כל פעם אומרת שהיא תפסיק ושזו הפעם האחרונה, אך היא לא מצליחה. היא הגיעה למצב שבו היא משקרת במצח נחושה לאבי ולנו- ילדיה, דבר שאינו אופייני לה כלל וכלל ( היא אישה ישרה וכנה).במשך כל התקופה היו לי שיחות רבות עימה (חלקן נוקבות מאוד) בהן הסברתי לה שהיא בעצם פוגעת בעצמה ובאנשים הכי קרובים לה, שהיא הגיעה למצב שבו אין לה שליטה על חייה, למצב בו היא ערערה ואף ניתצה את הדבר הבסיסי ביותר שקיים בין בני זוג ובני משפחה והוא האמון.שאלותי הן:1. ההימורים בבורסה נראים ככאלו שמכניסים לה אקשן ומזרימים לה אדרנלין בדם אך נראה לי שלא במודע היא מנסה בדרך זו להכאיב לאבי.- איך גומלים אותה מהעניין?2. הצעתי לה לגשת לטיפול (קודם כל) אישי, כי לדעתי היא נמצאת במשבר- היא הסכימה אך יותר מאוחר היא קצת נסוגה. איך אני גורמת לה לרצות בטיפול ? ( היא מעריכה את דעתי. בנוסף הצעתי לה שאלך עימה לטיפול הראשון).3. האם אתה מכיר איש מקצוע המתאים לטפל בבעיה זו? (עדיפות למטפל דתי מאזור צפון הארץ- עפולה, רמת הגולן, ראש פינה ...)אשמח לשמוע את חוות דעתךבתודה מראשרוני
ד"ר אורן חסון
הימורים: מאיזה תסכול זה בא לה?
⌄
רוני יקרה,
אתמול, יום א', היתה בדף השער האחורי של ידיעות אחרונות כתבה קצרה תחת הכותרת "הימור גורלי", וכותרת המשנה אמרה "ביהמ"ש קבע: בגלל שהבעל הפסיד את כספו בהימורים, הוא יפסיד את רוב ביתו בגרושין". מצאי את הכתבה, ותני לה את זה, מבלי לומר מילה. תני לה לדבר, אם תרצה.האבחנה שלך מעניינת ויפה, שאמך לא רק זקוקה לאקשן ואדרנלין, אלא גם מנסה להכאיב לאביך בדרך כך. השאלה היא מה קורה בדינמיקה שביניהם, ולמען האמת זה עניין שבו את לא צריכה להתערב. הדרך שלך והגישה שלך לקחת אותה לטיפול נכונה ויפה. חזקי ואמצי אותה בדרך לשם, ונצלי כל עניין שבו היא זקוקה לך, כדי להיות תקיפה ועדינה כאחד בלהביא אותה, גם אם זה יהיה איתך (רעיון מצויין, אם כי רק כדי להביא אותה לשם; אם היא תגיע לשם בלעדייך, זה עוד יותר טוב). איש מקצוע צריך גם להגיע לשורש העניין, כלומר, למקור התסכולים שלה, ויכול להיות שיציע בהמשך גם טיפול זוגי.ולצערי, לא אוכל להמליץ לך על אנשי מקצוע בצפון.