ייעוץ זוגי: טיפים לפרידה הוגנת
ענת
זקוקה לעזרה
⌄
אני נשואה 4 שנים ויש לנו שני ילדים. אנחנו רבים המון .הגענו למצב שאנו ישנים בחדרים נפרדים כבר כמעט שנתיים, וכשהילדים ישנים אנחנו בכלל לא מתקשרים, הוא לחדרו ואני בחדרי. הוא טוען שאני אשמה בכל הריבים שלנו ושהוא תמיד בסדר. עלי לציין שלמרות שהוא גבר משכיל וחכם הוא מתנהג כפרימיטיבי ומתנהג אלי כאל רכושו למרות שהוא לא מראה שהוא מעוניין ברכוש הזה. הריבים שלנו גם בנוכחות הקטנים שכבר יודעים להגיד שאמא בוכה ואבא כועס. אני רוצה להתגרש אבל חוששת שזה יפגע בילדים. אבל מצד שני זה יפגע בהם אם הם ימשיכו לראות אותנו ברבים כל הזמן , נכון ? מה דעתך ?אני לא חושבת שיש טעם ללכת ליעוץ שנינו לא צעירים מעל 40 ואנילא חושבת שאפשר להשתנות בגיל הזה מה גם שהוא עשה משהו שגפע בי ואני לא יכולה לסלוח .הוא רמז לי שהוא יטען שאני אם לא כשירה וינסה לקחת אותם ממני.האם ניתן לדעתך לסיים קשר בצורה יפה , יש לציין שמשום מה הוא לא מכון להתגרש, אבל לא מפסיד שום הזדמנות כדי להראות לי שאינו מעוניין בי כאשה אלא רק בתור מטפלת לילדים.מה לעשות
ד"ר אורן חסון
יעוץ בשלום ובמלחמה
⌄
ענת יקרה,
זה יפגע בהם אם הם יראו אתכם רבים, ואולי יפגע בהם אם תפרדו. מאד תלוי איך תיפרדו ומה המסרים שתעבירו להם.אבל אני לא מסכים שאין טעם שתלכו ליעוץ. אתם לא צריכים להשתנות, כמו לשנות משהו בגישה שלכם לעצמכם וזה לזו.למשל, היכולת לסלוח, אינה שינוי של אופי, אלא שינוי של גישה, ותהליך שאפשר לעבור. קביעת סדרי עדיפות – כנ"ל.ולשאלה השלישית העיקרית: כן, אפשר לסיים קשר בצורה יפה, אלא שזה תלוי ברצון הטוב של שני הצדדים, וכאן את יכולה להיות במלכוד: כי הוא עלול להלחם בך, ושניכם עלולים להשתמש בילדים כי שם הכי כואב (ובדיוק לכך הוא רמז - הסיכוי לו לקחת ממך את הילדים שואף לאפס, אבל המחיר יהיה גבוה), וזה מה שגורם לנזק העיקרי כתוצאה של גרושין.אבל את יכולה להמנע מזה. אפשר להתחיל בתהליך של יעוץ זוגי שמטרתו שינוי בתוך הזוגיות. אבל אם תוך כדי כך מגלים פערים גדולים מדי ובלתי ניתנים לגישור, אפשר לשנות את המטרה תוך כדי התהליך הטיפולי, ואז תהליך הפרידה יהיה שלם יותר, כי היועץ הזוגי יוכל להיות המתווך הרגשי של שניהם בתהליך, ויעזור לשניכם לעבור אותו עם פחות כעסים, ועם יותר תובנות למה טוב וראוי, ומה עלול להזיק.