איך למצוא חבר מוצלח: טיפים וגישות

תאריך פנייה: 16.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהיא
זוגיות
16.07.2005 • 15:53

שלום,
אני בת 24 סטודנטית, עצמאית, עובדת במשרה מכובדת מאוד ונראתמצויין.. יש לי בעיה שאני יודעת בדיוק מה אני רוצה. כשמצאתי 'דגם' שרציתי הוא לא חיפש קשר רציני (אני לא רוצה להתחתן מחר אבל שבעתי קשרים מזדמנים וכרגע אני רוצה מערכת יחסים). כל כך הרבה מחזרים שלא מוצאים חן בעיני.יש לציין שאני יוצאת הרבה ויש לי מיומנויות חברתיות גבוהות אז למה זה קורה לי?לפני כשנה פגשתי אישה מאוד מבוגרת שאמרה לי: "כשהייתי צעירה הייתי כמוך, נכון את לבד?" האומנם החכמות, המוצלחות נשארות לבד? אישית הרגשתי כמה פעמים שגברים פשוט נרתעו.אני לא רוצה להאמין שכולם כאלה.בכל אופן יש מהשהוא שאני יכולה לשנות בי או לשפר כדי להנות מאהבה בוגרת?אשמח לקבל תשובה. תודה

ד"ר אורן חסון
איך מוצאים חבר מוצלח מאד
18.07.2005 • 01:33

מישהיא יקרה,
מכיוון שאת מעריכה מאד את עצמך, את רוצה לעצמך את הטוב ביותר. תאמיני לי שזה הדבר הטבעי ביותר בעולם. כי מגיע לך, לא? אלא שכאשר את מחפשת לעצמך את מה שמגיע לך, באופן טבעי את מחפשת את השוליים המוצלחים יותר של עקומת הפעמון, ושם, מה לעשות, יש הרבה פחות מחזרים.יש שתי אפשרויות: או שפשוט תתאזרי בסבלנות עד שתיתקלי באחד שיתאים לך, או שתנקטי באסטרטגיה שונה, שבמבט ראשון תיראה לך אולי פשרנית משהו. כלומר:אם את מוכנה לקבל את העובדה שאדם, אפילו גבר, הוא עניין מורכב, ושלכל אחד יש חסרונות ויתרונות שלפעמים לא רואים בעין גלויה, ללא מיקרוסקופ (לא, לא... אני מתכוון לתכונות אופי), ושאדם, ובעיקר גבר שמחזר אחר בחורה מוצלחת, מרוב חרדה מנסה להציג את הצדדים הטובים ביותר שלו, ובמילים אחרות, לעשות שואו, אלא שמה שהוא חושב שהיא רוצה לא תמיד תואם את מה שהיא באמת רוצה, אם תראי את כל אלה, אולי תביני שבמבט שטחי ראשוני את עלולה להבין מחזר באופן שהוא שונה ממבטים רביעי וחמישי. אם "תתפשרי" במבט הראשון, ותתני להם ולך צ'אנס למבט שני, ושלישי, אולי במבט הרביעי והחמישי תלמדי שיש להם דברים שמעניינים אותך.את לא חייבת "להתמסר" להם במבט השני, וגם לא ברביעי ואולי אפילו לא בחמישי. אבל את יכולה לתת להם צ'אנס להכיר אותך מקרוב, לנסות ולהכיר אותם מקרוב, ולא למהר לשום מקום. אולי האיטיות הזו תביא לך אהבה במקום שלא ציפית. ומקסימום, יש סיכוי טוב שתצא מזה ידידות מופלאה רבת שנים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083