הימור על קשר חדש
יובל
ידידות/זוגיות/אחר?
⌄
היי. אני בת 20 . רציתי להתייעץ לגבי קשר מסוים שלא ברור לי מה טיבו ולאן הוא מוביל.. מודיעה מראש שכתבתי פירוט די מפורט על מנת שתבין בדיוק את המצב ותענה בהתאם. תודה :)לפני שבועיים חברתי הזמינה אותי לשבת עם חברים שלה שלא הכרתי אף אחד מהם. בתקופה האחרונה מאוד חסרה לי זוגיות וקיוויתי שבשבת הזו אמצא מישהו מתאים. במהלך השבת היה מצחיק ונחמד אבל עם כל הבנים שהיו שם לא ראיתי את עצמי מפתחת קשר מעבר לידידותי.למרות שהיה אחד מהבנים (בן 21) שמדי פעם ניסה להתחיל איתי שיחות אבל הוא לא עניין אותי במיוחד אז לא ייחסתי לכך חשיבות ולא הבעתי עניין בו. לאחר השבת הזו הרהרתי קצת וחשבתי שאולי לא הייתי נחמדה מספיק עם אותו אחד. ולכן שלחתי לו הודעה ופתחתי שיחה בנוגע לנושא מסוים שעלה באותה שבת. משם המשכנו להתכתב ולאחר מכן עברנו לשיחות טלפון. כך במשך שבוע שבו אנחנו מדברים כמעט כל יום. כאשר כל השיחות מאוד "זורמות", נינוחות וכיפיות, מלאות בהומור וצחוק וגם ברגעים רציניים שבהן הוא סיפר לי על השינויים לאחרונה בחיים- היה דתי והפסיק לשמור שבת, נפרד מחברה שלו שהיה איתה במשך שנה וחצי. וכל זה קרה יום לפני אותה שבת שהכרנו (לפני שבועיים). ובמקרה לי ולאקסית שלו יש את אותו השם... במהלך השיחות אמרתי לו שיש לי מישהי להכיר לו שנראה לי שתתאים לו אמר שהוא נהנה מחיי הרווקות ולא מתאים לו כרגע להיכנס שוב לתוך קשר רציני.אך לאורך כל הדרך לא הרגשתי שמדובר במעבר לידידות. לא הרגשתי מצידו איזשהו עניין אחר בי ומבחינתי לא הרגשתי אחרת. קבענו להיפגש בסוף השבוע. מבחינתי, מפגש ידידותי לחלוטין. היינו יחד מ12 בלילה עד 5 לפנות בוקר ובמהלך כל הפגישה הבחור שם יד מאחוריי הגב שלי כדי לחמם אותי, היה קרוב אליי אבל לא הרגשתי אליו משיכה ועדיין הרגשתי שלפגישה יש אופי ידידותי. כשבאתי ללכת הביתה הוא אמר שאני חמודה ויפה מאוד ושאל אם הוא יכול לנשק אותי.הסכמתי. התנשקנו. היה נחמד. לא זיקוקים ופרפרים באוויר. הוא אמר שהוא רועד ולא יודע אם מהתרגשות או מהקור. חזרתי חזרה הביתה. יום אחר כך דיברנו כאילו כרגיל, כאילו לא קרה כלום. למרות שכן הורגש שהשיחות שלנו יותר מהוססות, פחות חברמניות ומשחוררות. שמשהו נמצא מאחורי הקלעים ואנחנו מפחדים להעלות אותו לשיחה. הפסקתי לפחד ואחרי יומיים של שיחות טלפון כביכול רגילות שאלתי אותו את השאלה המתבקשת- " מה איתנו?" הוא ענה שכמו שאני יודעת לא מתאימה לו זוגיות כרגע. והחלטנו שנדבר על הנושא יותר בהרחבה בפעם הבאה שניפגש פנים מול פנים.מאז אותה שיחה שוב חזרנו לדבר כל יום.. ואפילו יותר משבוע שעבר.. אנחנו מדברים בכל דקה פנויה ביום. שנינו בצבא. ורק כשאנחנו צריכים לעשות דברים הכרחיים כמו משימות/לאכול/להתקלח אנחנו לא מדברים. הוא מספר לי על מה שעובר עליו ואני על מה שעובר עליי.אני מרגישה שאני מתחילה יותר ויותר להיקשר אליו ואפילו לראות אותו באור אחר לא ידידותי.. שאני רוצה לצאת איתו באופן רציני. וגם פתאום הנשיקה מהמפגש ההוא מבלבלת אותי. למה זה היה? מה זה אמור להביע מבחינתו?קבענו להיפגש עוד יומיים וכאמור לדבר על מה שהולך ביננו ומעבר לזה פשוט להיות יחד...אני לא יודעת איך להתנהל כרגע כדי לגרום לנו לשנות את אופי הקשר. נורא נעים וטוב לי שאנחנו מדברים כל הזמן אבל אני מפחדת להיקשר יותר מדי ושהוא יסתכל עליי בתור ידידה שלו. ואז אם ייצא עם מישהי? זה יכאב לי. אני מתלבטת האם להגיד לו מה שאני מרגישה או לשמור בפנים ולגרום לקשר להשתנות תוך כדי תנועה. ואם כן להגיד אז מתי. או שאולי זה ילחיץ אותו? הרי הוא כבר אמר שכרגע הוא לא רוצה קשר רציני.בקיצור... אני צריכה עזרה בהכוונה
ד"ר אורן חסון
הימור של תחילת קשר
⌄
יובל יקרה,
יכול להיות שהוא באמת עדיין לא מוכן ולא בשל לקשר חדש, והוא מבין זאת ומנסה לומר לך זאת. מצד שני, ייתכן שעם סבלנות שלך, והבנה שלך שלא תקבלי מייד מחוייבות שלו, הוא ירגיש בכל זאת בעוד כמה זמן, שבוע או כמה שבועות, שהוא לא רוצה לוותר עליך. זה הימור, שאומר שאם זה לא יילך, ככל שתמשיכי יותר תיפגעי יותר, ואת צריכה להחליט אם את מוכנה להמר וחזקה מספיק כדי לשרוד אותו אם זה לא יעבוד, או לא.
יובל
אבל איך להתנהג
⌄
ד"ר חסון,קודם כל, תודה לך על התגובה המהירה והעניינית. אני מאוד מזדהה ומסכימה. אני באמת אשתדל להיות סבלנית וחזקה.מעבר לכך, יש לי עוד שאלה שכתבתי בהודעתי- איך להתנהג?הכוונה היא שכרגע אנחנו על תקן ידידים, אמנם התנשקנו. אבל לא הגדרנו את עצמנו כזוג שיוצאים. ואנחנו כביכול די מתעלמים מה"אירוע" הזה.אתמול היינו יחד עם עוד חבר שלו וחברה שלי. ולא היה הרבה שוני ביחס שלו לחברה שלי לבין היחס שלו אליי- הוא כן הניח עליי את היד מדי פעם, חיבק אותי חיבוק יותר ארוך, כששאל שאלה כמו " איך עבר השבוע" הפנה אותה קודם אליי ועוד כל מיני דברים קטנים שכנראה רק אני הבחנתי בהם.אבל השיחות שלנו סובבות סביב דברים סתמיים למדי. אנחנו נמצאים יחד במקומות ונהנים אך התחושה באוויר היא של ידידות בלבד. ואם כך זה ימשיך במשך שבוע, כמה שבועות או כמה חודשים אין סיבה שהוא ירגיש ש"לא רוצה לוותר עליי". כי הוא אכן לא יוותר עליי. בתור ידידה אני תמיד אשאר שם. ובו זמנית הוא יוכל לצאת באופן רציני עם מישהי אחרת.לכן השאלה שלי היא - האם להמשיך כרגע לשדר על המישור הנוכחי, של ידידים? או לנסות איכשהו, ברמיזות עדינות, בדרכים מסוימות לשנות את אופי הקשר?
ד"ר אורן חסון
מה שמתאים
⌄
יובל יקרה,
את בתחילת קשר, ואין מתכון ברור כאשר את לא יודעת מה בדיוק הוא רוצה. האם הוא רוצה קשר בלתי מחייב? במקרה כזה, יש דרכים מסויימות לשמור על הקשר, שזה אומר להיות זמינה יותר לפלירט לא מחייב, גם אם זה לא בדיוק הקשר שתרצי. האם הוא מחפש קשר קבוע? גם אז, יש דרכים מסויימות, ואחרות, שכן תצטרכי להראות יותר בגרות וכבוד עצמי, והתמסרות הדרגתית יותר, ויותר מקום לשיחות כדי להכיר זה את זה. אם זה לא מה שהוא מחפש, הוא עלול לוותר עליך מהר יותר. האם זה מתאים לך? - לכאורה תרגישי שעשית את הדבר הלא נכון, אבל בכלל לא בטוח.לכן, עשי את מה שאת חושבת שנכון לך, ואם זה מתאים לו, יכולה להיות לכם זוגיות טובה. ואם זה לא מתאים לו, אז ממילא זה גם לא יתאים לך.