הימור גדול: האם לסיים זוגיות?

תאריך פנייה: 09.08.2011 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
הלכתי לאיבוד
בבקשה תנו לי כיוון
09.08.2011 • 10:44

שלום,
אנחנו נשואים מזה חמש שנים, יש לנו שני ילדים קטנים.בחיי הנישואין שלנו עליות וירידות חדות, המון מריבות, בעיקרן על עזרה בבית וטיפול בילדים. על פניו כמו כל זוג רגיל אבל כבר עייפתי מלריב.אני מרגישה לבד כל הזמן , נלחמת על ריק ואין שיפור. הילדים לא קשורים אליו והוא מאשים אותי בכך, אבל הוא לא משקיע בהם מזמנו ואני לעומתו את כל נשמתי נותנת בבית (נכון לא נשאר בי הרבה לזוגיות).בחודשים האחרונים המצב התדרדר והריבים הפכו להיות בשגרה וימים רבים שאנחנו לא מדברים אחד עם השני, שתיקה בבית ואוירה נוראית. אני חוששת שזה משפיע אפילו על ההתנהגות של הילדים. איימתי מספר פעמים שאני לא אריב יותר ולא אמשיך לחיות ככה איתו.לפני כחודש , התחלתי קשר ידידותי עם בחור מקסים, הקשר מהר מאוד התפתח מידידות נפש לאהבה, וכך בגדתי בבעלי .כך תקופה של כחודש, עד שנתפסנו.לפני כשבוע כשהכל התגלה, חרב עלי עולמי, בעלי מיד ניגש לרבנות (הכל בצורה נינוחה ובשמירה מלאה על כבודי), ימים שלא הפסקתי לבכות , הייתי גמורה.עכשיו משעברו מספר ימים, והמצב נרגע , בעלי כבר לא ממש חושב לעזוב אותי ונראה שהמצב יכול להסתדר בינינו.אני , מבחינתי לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני לא רוצה לפרק את המשפחה שלנו, ואת מה שבנינו, מצד שני אני לא מוכנה לוותר על הבחור השני (שהחליט שהוא רוצה לעזוב את אשתו וילדיו ולחיות איתי) ,הוא אוהב אותי ו אני חושבת שאני מאוהבת בו.אף על פי שהבטחתי לנתק , לא ניתקתי את הקשר איתו ואנחנו כל יום מדברים וחולקים את שעובר עלינו (אבל לא נפגשים!)אני מרגישה אבודה, אין לי מושג איזו החלטה לקחת ואיך אני אדע מה נכון ואיך אני אהיה מאושרת באמת.חשוב לי לציין שבימים אלו , בעלי עושה מאמצים בבית, ביחסים איתי ועם הילדים משחשב שאיבד אותנו , אנחנו שוכבים כמעט כל יום מהיום שהוא גילה, זה עדיין לא טוב , אבל זו עובדה.אני מבקשת עזרה , כיוון , איך לחשוב , אילו שיקולים לקחת.בבקשה, בהמשך אני אגש לייעוץ, אבל כרגע , כמה מילים לכוון אותי, לעזור לי לעבור את הימים האלה הקשים שעוברים עלי.תודה רבהאני.

מירב
בבקשה תנו לי כיוון
11.08.2011 • 09:29

הי מירב גם אני כמוך עם 3 ילדים נשואה וגם אני בגדתי כמה חודשים עד שנתפסנו ובעלי סולח לי.אני ניתקתי קשר עם המאהב לגמרי כי בעלי מאיים עלי כל הזמן עם פוליגרף.אני מאוד חושבת על המאהב וזו מלחמה יום יומית לא להתקשר אליו אני הולכת ליעוץ גם בבית יש מתח ולחצים עקב הבגידה ואינני יודעת מה לעשות לסיים את הנשואים(יש לציין שהמאהב לא מחכה לי הוא נשוי +3 והודיע מהתחלה שהוא לא עוזב את הבית)! לצערי הרב עלי להודות שהיה לי מאוד כיף ונעים לבגוד.אינני יודעת מה לעשות?מקווה שיהיה בהצלחה לשתינו.

הלכתי לאיבוד
בבקשה תנו לי כיוון
11.08.2011 • 15:14

תודה רבה על התגובה שלך, לא ידעתי אם מישהו בכלל יראה את מה שכתבתי ואיך זה בכלל עובד, מעולם לא כתבתי באיטרנט (מלבד הפייסבוק וגם את זה ביטלתי אחרי מה שקרה). מתי זה קרה לך, לפני כמה זמן בעלך גילה? אני ממש מרגישה אבודה, אצלי זה מאוד טרי ואין לי מושג מה מחכה לי מעבר לפינה.ה"מאהב" שלי מחכה שאני אגיע להחלטה על מנת לעזוב את הבית שלו, ואני לא מוכנה לזה עדיין, אני לא יודעת מה נכון לעשות. איך בכלל אפשר להמשיך לחיות כזוג נשוי עם העובדה הזאת מרחפת מעלינו? אבד האמון לשנינו, וזה הרי הבסיס לזוגיות.אני אשמח אם תמשיכי לכתוב לי, סוג של לדעת שאני לא היחידה שרק לה זה קורה...תודהשיהיה סוף שבוע נפלא

ד"ר אורן חסון
לטפל קודם בזוגיות שלך.
11.08.2011 • 20:08

הולכת יקרה,
את הולכת על הימור גדול, ואני באמת לא יכול לומר לך היכן תרגישי מאושרת יותר. בעיקר – כי את מכירה את הבחור הזה רק חודש. בעיקר, כי אולי גם הוא לא יציב רגשית, אם אחרי חודש של הכרות עם אשה אחרת הוא מוכן לעזוב את אשתו והילדים. באופן רגיל ונורמלי, של הכרות רגילה, האם היית מוכנה לאחר חודש בלבד להחליט שאת מוכנה להתחתן, מבלי להכיר טוב יותר קודם את הבחור?את לא מכירה אותו במצבי לחץ. את לא יודעת איך הוא מתמודד עם קונפליקטים, הרבה דברים את לא יודעת עליו, ולכן עזיבת התא המשפחתי למענו, היא הימור גדול. לו היית אומרת שאת שוקלת אם להישאר במסגרת הזוגית או לא בשבילך, כאשר אתיודעתשלבד אולי עדיף לך, זה סיפור קצת אחר. כי הלבד הזה, כמינימום, הוא מובטח. הזוגיות עם הגבר החדש שלך כלל לא מובטחת, כי את לא מכירה אותו. כי את כבר בתהליך של עזיבה מיידית אם את מחליטה, ולא בטוח שגם הוא. כי אולי, לאחר הגרושים שלו, אם יעשה זאת, יחליט שהוא רוצה להכיר אותך קודם טוב יותר, ורק אז להחליט, ואת עלולה לאבד ביטחון, ואולי הוא יחשוב, אחר-כך, שאולי הוא לא בטוח בך, כי גם בקשר הקודם שלך בגדת בבעלך, ואיך הוא יוכל לבטוח בך שלא תעשי זאת גם אחרי שתתחתני איתו.זה לא שאת כזו, אבל ראיתי גברים ונשים שטענו בדיוק את הטענה הזו, ברגע שהיה להם ויכוח עם בן הזוג שלהם, כי זה התאים להם ברגע הזה, וכי זה פגע בנקודה כואבת. וכשמתווכחים ולא מסכימים, זה יכול לקרות.אני לא חושב שנכון לחפש "אחוות בוגדות" או "אחוות מחפשות קשר חדש מחוץ לנישואים". כל מקרה והקשיים שלו, ובכל מקרה אי הוודאות מרחף מעל לראשך. החליטי קודם כל באשר לנישואים שלך, לתקן אותם או להיפרד, כאילו אין לך מישהו שמחכה לך, כי אולי הוא לא יחכה לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
זוגיות שוויונית
11.08.2011 • 20:12

מירב יקרה,
קראי את תשובתי להולכת לאיבוד. אחרי הכל, התשובה זהה, מה עוד שאת כבר יודעת שאין מי שמחכה לך. - קודם כל החליטי לגבי הזוגיות שלך. בשביל זה אתם ביעוץ זוגי. אם זה לא יועיל, ולא יעבוד, ולא יסתדר - אז לא יסתדר. אז תוכלי לחפש זוגיות חדשה וטובה, שבה הגבר ירצה לחיות איתך בתנאים שאת תרצי לחיות איתו. אם לא תעשי זאת לפי הסדר הזה, כל גילוי של בגידה או סימני בגידה יעמיד אותך חלשה יותר בזוגיות, מתנצלת יותר, ועם זוגיות שוויונית פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083