גירושין: מה חשוב לדעת
איחוי
זקוק נואשות לעצה לאיחוי משפחה
⌄
אני עם אשתי 10 שנים , לפני מספר ימים באתי הביתה וגיליתי שהיא לקחה את הילדים ועזבה את הבית והגישה תביעת משמורת כחלק מגירושיםניסיתי לדבר איתה , היא טענה לכוחניות שלא הוכחה , היא טענה לקונפליקטים ואמרתי שאני מוכן לעשות הכל כדי לפתורהרגשתי היא שהמשפחה שלה לוחצת עליה ושעורכת הדין שלה מסובבת אותההצילו מה אפשר לעשות?
ד"ר אורן חסון
כשהיא החליטה להתגרש
⌄
איחוי יקר,
אני מציע לך להתחיל בלקרוא מאמר שלי העוסק בדיוק בדיוק בעניינך:מה שחשוב לגרוש הטרי לדעת(תחת הכותרת "זוגיות"). אני לא בטוח שאתה יכול לעשות משהו כדי להחזיר אותה, אבל בתהליך הנסיון להחזיר אותה קל מאד גם להזיק. לך, לה ולילדים. אנא קרא את המאמר. ואל תתבייש לבקש עזרה כשאתה צריך. זה חשוב.
איחוי
כשהיא החליטה להתגרש
⌄
לא מצליח להשלים עם הפרידהוזה לא ענין של שתלטנותאני לא מצליח לעכלאני מחפש דרכיםואני בכלל לא יודע גט או לא גט ואם אישה אחרת או שאחכה להההרגשה היא שהפרידה שלה באה משטויות ושניתן לסדר וכשהיא תראה ותבין את הנזק לילדים אז היא תבין שצריך בית מאוחדקשה
ד"ר אורן חסון
להסכים זה עם זו, לפחות כלפי חוץ.
⌄
איחוי יקר,
אני מבין את הקושי שלך, ויכול מאד להיות שאתה צודק בכל מילה שאתה אומר. העניין הוא שלפעמים הדברים אינם תלויים בך, אלא ברצון שהוא נכון או שגוי של הצד השני. זה אולי נכון לנסות ולשנות זאת כאשר אתה חושב שזה לא נכון. ובכל זאת, לפעמים המאבק כדי לשנות עלול להזיק יותר מאשר להועיל. את זה, חשוב שתראה, ושתדע את המינון הנכון של הנסיונות לשנות.אחד הדברים המרכזיים באותו מאמר שנתתי לך לקרוא הוא לחשוב היטב על כך שחשוב מאד שלא תזיק, וקודם כל לילדים. לכן שלחתי אותך לשם. לא כי חשדתי שכוונתך רעה, אלא שלפעמים מזיקים מתוך כוונות טובות. חשוב שהילדים יהיו בטוחים ששניכם רוצים את טובתם, וחשוב מאד שהם יחשבו, בין אם זה נכון ובין אם לאו, ששניכם מסכימים לדרך שלכם, וזה עם זו. אחרת, הם עלולים להפסיק לבטוח באחד ההורים, וזה מתכון רע מאד לפגעים נפשיים.והדבר השני שהתכוונתי אליו, הוא שתהיה מודע לכך שייתכן מאד שאתה זקוק לעזרה ולתמיכה, כי גברים מתקשים לראות זאת. קשה לך. אין ספק שקשה לך. עזרה מקצועית יכולה להועיל. לך קודם כל. להיות ממורמר פחות, וכועס פחות, למען הילדים שלך. עזרה מקצועית יכולה להיות חשובה מאד לך, והיא יכולה להיות חשובה מאד לחיבור שבינך לבין הילדים, גם אם היא לא תביא לאיחוי מחודש שלו אתה מצפה. לא תמיד הדברים יתנהלו לפי מה שאתה רוצה, וגם לא לפי מה שנכון (בין אם זה אותו הדבר ובין אם לאו). ובכל זאת, צריך לצמצם את הנזקים, ולהשיג את הטוב ביותר שאפשר בתנאים שיש.