היכרות באינטרנט: מה באמת את יודעת?
אריאל
האם משהו לא בסדר אצלי?
⌄
לילה טוב, רציתי קצת להוציא את מה שעל ליבי... ולקבל אולי תשובה.יש מישהו שהכרתי באתר הכרויות הוא 31 ואני 28. אנחנו כבר חודש מדברים בפייסבוק ובוואצאפ.. אבל מעולם לא דיברנו שיחה ממש בטלפון, אלא הכל דרך הודעות בטלפון SMS. אני לא ממהרת זה פשוט זרם ככה משני הצדדים ולא הייתה לי ממש בעיה עם זה. לאחרונה הקשר קצת התהדק ,ז"א ההודעות נעשו ממש כל יום לעיתים קרובות יותר, אנחנו כבר איזה חודש ימים ככה.. אני מרגישה שאני נפתחתי לבחור, גם הוא הטעם שלי וטוען שגם אני שלו...קורא לי בשמות שבאתי אליו מאלוהים שיש לנו אותו סגנון מוסיקה אותם תחביבים...ואמרתי לו שאני רוצה שניפגש. כמובן שבתמונות ראינו אחד את השני. אבל שוב מעולם לא דיברנו שיחה אמיתית לשמוע את הקול. אולי זה נשמע דבילי.. אבל זה המצב.ופתאום, למעשה היום בערב... שהתכתבנו לנו הוא פתאום אמר לי משום מקום שהוא רוצה שכל מה שהיה בנינו יפוג ושזה לא אני זה הוא ושהוא לא רוצה להכניס אותי למערבולות של החיים שלו. ובבוקר דווקא דיברתי איתו על מה שהולך להיות אולי בנינו? שאלתי מה הוא מחפש, מה הוא רוצה מהקשר הזה ואם יכול לצאת פה משהו... הוא האמת מההתחלה בא אליי בקטע לא רציני... שלח לי תמונות עירום וכאלה דברים.. ולאט לאט זה השתנה עם השיחות שנעו אולי יותר רציניות והיום לפני הכל הוא אמר לי שהוא כן רוצה ושאם אני רוצה לקחת את הדברים ככה רציני הוא בעניין..אמרתי לו שאני לא רוצה שזה יהיה ככה לא רציני כמו בהתחלה לפי איך שאתה התנהגת אבל אם זה מה שאתה מחפ ש כמובן זה לא מה שאני מחפשת..כל זה היה בשיחות בבוקר. ושאני חושבת שמשהו רציני וטוב יכול לצאת מזה... וגם כי אני בעניין. ואז לאחר כמה שעות היום בערב הוא אמר לי שהוא רוצה שזה ייגמר הכל. ככה פתאום. התאכזבתי...וירדו לי אפילו דמעות. למרות שלא נפגשנו אבל פיתחתי סוג של ציפייה, אפשר לומר שקצת נדלקתי עליו. האם יש לי בעיה? שנדלקתי על אדם שמעולם לא ראיתי? האם זה נורמלי? נדיר שאני נדלקת על מישהו בכלל כי אני מאוד בררנית עם בחורים... והרגשתי שבא לי מישהו קודם כל מבחינת הטעם וכל שאר הדברים הדומים לנו בהמשך. אני קצת אדם בודד לא עם הרבה חברות וחברים ובן זוג לא היה לי המון זמן.. אני לא יודעת אם יכול להיות קשר שנדלקתי עליו בצורה כזאת מפני סיבה זאת? אשמח לייעוץ תודה לילה טוב
אריאל
שכחתי לציין
⌄
שהוא אמר לי שהוא פוחד מעצמו, שהוא לא ידע איך להתמודד עם אהבה גדולה וזוגיות אז שאלתי אותו למה אף פעם לא חווית את זה? ואז הוא פשוט אמר שהוא חייב לזוז ניסה שלא נדבר על זה.. טוב זה דיי מובן לי ..בדיוק מה שחשבתי.. רק בחור בן 31 שיש לו אוטוטו כבר 32 עדיין לא מוכן.. קצת עצוב לא?
ד"ר אורן חסון
מה שמגיע לך
⌄
אריאל יקרה,
קל להידלק בקלות על מישהו שאת לא מכירה. אבל אני מדגיש גם בצד זה: "שאת לא מכירה". את לא באמת יודעת מיהו. את לא באמת מכירה אותו, את מכירה רק את הפסאדה שהוא מציג לך, כלומר, את התדמית שהוא בחר להציג לך. היא יכולה להיות נכונה, והיא יכולה להיות לא נכונה. אין ספק שיש בה אלמנטים נכונים, כמו היכולת המילולית שלו. אבל את אפילו לא יכולה לדעת אם התמונות ששלח הן שלו. והכרתי מקרים שבהם אנשים שלחו תמונות לא נכונות, ואחר-כך, גם כאשר הצד השני מאד מצא חן בעיניהם, נכנסו לפאניקה וניתקו מגע כאשר היו צריכים לנסות לממש את הקשר. אני גם זוכר סיפורים, בעיקר בארצות הברית, שהיא קצת יותר גדולה מאיתנו, בתחילת עידן האינטרנט, של זוגות שהכירו מרחוק, התכתבות וטלפונים וגם תמונות, ולאחר כמה שבועות הרגישו כבר מאוהבים עד מעל לאזניים. ובשל המרחק, הדרך היחידה להיפגש היתה להגיע מצד אחד אל הצד השני בטיסה, לסוף שבוע, כאשר, מרוב ביטחון זה בזה, גם החליטו, באופן טבעי, שזה שטס יגור אצל זה שאצלו הוא מבקר. ובמקרים רבים זה כל כך לא עבד, עד שהיה מאד לא נעים.אני רוצה לומר בזה שאת אפילו לא יודעת מה הפסדת. האם הוא מוצלח באמת? - אולי. האם הוא באמת רצה בך? - אולי. האם הוא גבר החרד מפני האפשרות לקשר ממשי? - אולי. האם הוא חיפש ריגוש בלבד? - גם כן, אולי.אני יודע שזה מאד מאכזב, כי היתה לך ציפיה גדולה למשהו טוב, סוף סוף, וזה נגמר. זה כואב, אבל את לא יכולה לדעת מה באמת ואם באמת הפסדת משהו ממשי. מצד שני, גם להפסיד תקווה זה קשה מאד. לצערי, זה אומר שצריך להתחיל שוב. זה כואב, זה מאכזב, אבל זה מה שצריך, כי מגיע לך משהו טוב, ופנטזיה שמתממשת, לא פנטזיה שלא מתממשת.