הידרדרות בנישואין: איך להשתפר

תאריך פנייה: 14.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהי
רגע לפני פרידה
14.10.2010 • 22:38

שלום רב,
אני נשואה +2, נשואה מיזה כ-7 שנים. אני ובעלי אנשים דיי שונים. לפני כשנה וחצי הלכנו לטיפול זוגי. למדתי כמה דברים ולטעמי אני גם מיישמת. בעלי הוא טיפוס לא קל: יוצא הרבה עם חברים, לא עוזר עם הילדים, חוזר מאוחר מהעבודה (עקב תפקידו). בעלי הוא טיפוס שאוהב את ה-"לבד" . אני טוענת שהרבה מהדרך בה מתנהג זה בגלל אימו, שהיא אישה קרה, לא יודעת להראות אהבה, גם לפי דבריו בקושי התייחסה אליו שהיה קטן (כי הוא היה ילד טוב ומוצלח). בכל מקרה, אין לי בעיה שהוא יוצא ומבלה ואין לי כוונה לנסות לשלוט על החיים שלו. אך יש לי בעיה שהוא לא עוזר בכלל עם הילדים. הוא מודע לזה, כל החברים שלנו רואים את זה ולפעמים אני מרגישה שהילדים הם כאילו "נטל" מבחינתו. הוא לא מסוגל להישאר איתם לבד. לדעתי כי אין לו ביטחון אבל נמאס לי שזה "נוח" לו. הכל נופל עליי ולעיתים אני חושבת לעצמי: למה אני צריכה אותו? הוא בקושי בבית, הוא לא עוזר בגידול הילדים.... ואולי הבעיה היא אצלי שיש לי תכונה של "חציל" אני פשוט סופגת, מבליגה, מנסה לדפדף ולהמשיך הלאה ולהיות יותר קלילה עד כדי השלמה עם המצב... וככל הנראה זה נוח לו. מה גם שאני בטוחה שהוא חושב שאני אף פעם לא אעזוב אותו בגלל הביטחון הכלכלי. (אין ספק שלשיקול הכלכלי הרבה פעמים יש משקל רב מצד האישה). מיזה כחודש אנחנו ביחסים לא טובים ובקושי מדברים. לפני מספר ימים רבנו והוא אומר לי שהוא לא אוהב אותי יותר ורוצה לעזוב את הבית. לא נראה לי שמדובר באישה אחרת, למרות שלא ניתן לדעת. אלא, מהיכרותי עימו הוא טיפוס קצת יהיר עם ביטחון עצמי קצת מופרז. אני טיפוס שחושש לקבל החלטות כאלה כבדות ואולי נוח לי שזה מגיע מהצד שלו. על פניו כיצד היית מאבחן את הקשר? דיי ברור שאני אדם משפחתי והוא אדם "לעצמו"....

ד"ר אורן חסון
איך להפסיק להיות חציל
14.10.2010 • 23:32

מישהי יקרה,
נראה לי שהוא מנצל את מה שאת מאפשרת לו, ואולי גם את זה שהוא מעדיף לצאת ממסגרת הנישואים על "להתאמץ" בתוכה. הוא זה שמפסיד את הקשר עם הידים, הוא זה שמלמד אותם (ואם לא עד עכשיו אז זה יקרה מאוחר יותר) שלהיות פרזיט זה טוב.הייתם בטיפול לפני כשנה וחצי, והיה שיפור. מאז, היחסים חזרו והידרדרו. אם את רוצה להפסיק להיות חציל, או לשמור על הקשר, מן הראוי לשוב לטיפול. אחרת את נשארת עם אחת משתי האפשרויות האחרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083