החלפת בן זוג: ניתוח והמלצות
ענת
זה הוא או אני?
⌄
אני בת 34 נשואה 5 שנים עם ילד. יש לי עבר של אובססיות לגבי מערכות יחסים ונטייה להרגיש כלואה וסובלת במערכות יחסים יותר מאשר נהנית ומרוצה, והמון המון ביקורתיות כלפי בני הזוג.אני ובעלי מסתדרים טוב ברמה היומיומית, אבל אני מרגישה הרבה פעמים שאין לנו מספיק שפה משותפת והומור משותף. דברים שהוא אומר הרבה פעמים מעצבנים אותי, ואני מרגישה שבגדול אני לא ממש מקבלת אותו כמו שהוא. אני המון ניגשת אליו ומדברת איתו ונמצאת איתו מתוך מצב פנימי של בחינה ובדיקה וללא קלילות. זה דבר שמאד מכביד על החייים שלי הרבה פעמים ומעיק עלי.האם נשמע שהחלפת בן זוג למתאים יותר בהיבטים מסוימים תפתור את הקושי שלי? או שזה נשמע יותר כמו שינוי פנימי שעלי להמשיך ולעבור?
ד"ר אורן חסון
טיפול פרטני, כשהזוגיות לא מתחברת לך
⌄
ענת יקרה,
את מדברת על "החלפת בן זוג למתאים יותר" קצת כמו החלפת גרביים. והדברים שאת כותבת נשמעים לא לגמרי מגובשים בניסוח שלהם. את כותבת שאת נוטה להרגיש כלואה בסובלת במערכת יחסים, כאילו שאת הפסיבית והקורבן. אבל כל יתר המכתב עוסק בכך שאת ביקורתית, ושבעצם את הפעילה בחוסר שביעות הרצון שלך ובדינמיקה השלילית הקיימת. מכאן את מגיעה לאפשרות של "החלפת בן זוג", שוב, כמשהו פעיל, ולמען האמת די קר.ברור שמשהו קיים אצלך שלא מאפשר לך קלילות וקבלה של בן הזוג. האם אלו דברים שהוא עושה? האם זו נטייה שלך עם כל אחד ובכל עניין? - אני לא יודע. אולי כדאי שתלכי לייעוץ פרטני כדי להתחיל להבין מה עובר עליך, כי אם תמשיכי במצב הנוכחי, נראה שחוסר שביעות הרצון שלך רק יגדל. אנא ראי באתר שלי את הדף העוסק בייעוץ אישי.