החלטות קשות: מתי צריך לפגוע?

תאריך פנייה: 26.04.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דוד
לא מצליח לשכוח את האקסית
26.04.2016 • 11:01

שלום
!רציתי להתייעץ איתכם.אני בן 25, ולפני כשנה וחצי חוויתי פרידה קשה מאקסית (הינו ביחד כחצי שנה), הנסיבות של הפרידה לא רלוונטיות, בסופו של דבר נפרדתי ממנה והיה קשה לשנינו. יש לנו המון חברים משותפים, היא ניסתה לא מעט לחזור להיות "ידידה" שלי, ניסינו כמה פעמים ולא הצלחנו.היא לא באמת שיחררה אותי מאז, מטפטפת לי בהודעות פעם ב, אפילו כשביקשתי שתפסיק כי זה לא עושה לי טוב וגם כי יצאתי עם מישהי היא חזרה לשלוח לי הודעות אחרי כמה חודשים.אני מתאפיין בבחור טוב שלא רוצה לגרום רע לאנשים אחרים, ולא לענות לה גורם לי להרגיש חרא עם עצמי ולכן אני תמיד מוצא את עצמי עונה לה ולא יכול להתעלם ממנה..לפני 3 חודשים הכרתי בחורה מדהימה, אני אוהב אותה והכי כיף לנו ביחד, נפגשים המון ואני יודע שזה זה ושאני רוצה להיות איתה תמיד.לפני כשבוע האקסית שלחה לי שוב הודעה של "בוא ניפגש ונישב לקפה", כמובן שדחיתי את זה כי זה לא לעניין, אני לא רוצה לחזור אליה וכפי שהבנתי גם היא לא רוצה לחזור אליי.הבעיה היא שאני חושב עליה הרבה. (על האקסית)אני הולך ברחוב, אני חושש שפתאום אני אראה אותה.היא עולה לי בראש כל יוםבזמן שאני עם החברה הנוכחית אני לא חושב עליה.אני לא רוצה גם להעלות את זה בפני החברה הנוכחיתהייתי בטוח שאני אשכח את האקסית ברגע שתהיה לי מישהי, והנה יש לי מישהי ואני אוהב אותה, ועדיין לא שכחתי את ההיא.מה לעשות ? מה שאני בטוח בעצמי זה שאני לא רוצה לחזור אליה ושטוב לי עם החברה הנוכחית שלי... אני רק רוצה שלא יעלו לי כל המחשבות על הקודמת........... כי זה פשוט לא עושה לי טוב, למה אי אפשר למחוק את ההיסטוריה למה ????למה אני מרגיש רע עם עצמי אם אני לא אענה לה בכלל ?מה אתם מציעים לי לעשות?תודה

ד"ר אורן חסון
מישהו צריך להיפגע. לא מצב שאתה יצרת
28.04.2016 • 00:05

דוד יקר,
לפעמים צריך לקבל החלטות שאינן פשוטות, והחלק הקשה הוא ללמוד לקבל את זה שאי אפשר לעשות הכל ביחד. זה אמנם מרגיש לך כאילו שאתה לא בסדר, כשאתה פוגע במישהו אחר, אבל כאשר מה שאתה רוצה נמצא בסיכון, אתה צריך לקבל החלטות. והשיקול צריך לבוא משני דברים: האחד, האם תינזק, ומה תהיה מידת הנזק, והשני, אם מישהו אחר נפגע, ומה תהיה הפגיעה או מידתה. ואם ההחלטה שלך ברורה, כפי שנראה לי שהיא ברורה לך, אולי כדאי שתלמד לשים גבולות לאקסית שלך, ולהרגיש עם זה אולי לא "טוב", אבל לפחות "בסדר", כי אתה עושה את הדבר הנכון. אתה לא יכול לכפות על אדם אחר להיות בסדר. אתה יכול לבקש. ואם זה לא הולך, ואם היא לא מתחשבת בך, תצטרך לבדוק עם עצמך את הגבולות האגואיסטיים שלך. בשלב מסויים, בדרגות מסויימות, להיות אגואיסטי זה צורך חיוני. מצד שני, גם הצורך להרגיש טוב עם עצמך, שאצלך זו האישיות שלך שלא פוגעת באחרים. לפעמים יש התנגשות בין זה לזה, ותצטרך להחליט היכן עובר הגבול עבורך. בעיקר כאשר מה שלא תחליט, יהיה מי שייפגע. ברגע שהיא יוצרת איתך קשר שוב ושוב לאחר שביקשת ממנה שלא לעשות כן, היא יצרה מצב שמישהו עלול להיפגע, וזה אולי גם היא עצמה, ובטוח אתה, ואולי גם החברה החדשה שלך. על פי ההחלטות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083