החלטות קשות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 16.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
קשיים לאחר לידה
16.02.2011 • 17:28

שלום,
בת 27 נשואה מזה ארבע שנים, יש לנו ילד בן שנתיים ו - 8 ולפני כשבוע ילדתי תינוקת מקסימה.בעלי כמה ימים אחרי הלידה פנה אליי ואמר לי שהציעו לו לטוס לשבוע וחצי לקורס מאוד חשוב בארה"ב ממש מעכשיו לעכשיו.לי מאוד קשה עם זה היות ואני רק כמה ימים אחרי לידה, הגדול שלנו גם ככה במשבר מכל השינויים שעוברים עליו ודווקא עכשיו בתקופה שאני כ"כ צריכה אותו הוא הולך "להיעלם" לנו לשבוע וחצי. ( אין לי עזרה מהמשפחה)אני גם פגועה מזה שהוא כביכול "זרק" עליי את ההחלטה האם לנסוע או לא, אבל שיהיה ברור שהוא שידר יופי שהוא מאוד יפגע מזה אם אני כביכול יטיל וטו.אני ציפיתי שיגלה אחרית ובכלל לא יעמיד אותי במקום הזה, שאני צריכה לקבל החלטה ולא משנה מה אני אחליט אחד מאיתנו יפגע.פיזית ורגשית מאוד קשה לי עם הנסיעה, פיזית עוד לא התאוששתי מהלידה ונפשית אני זקוקה לו, גם ככה תקופה של אחרי לידה זו תקופה לא קלה מבחינה רגשית גם אני עדיין מתמודדת עם כל השינויים.שלא נדבר על כך שזו גם תקופה חורפית ומאוד קשה להתנייד בחוץ עם תינוקת בת שבוע.אני מרגישה שהוא שם את הצרכים שלו כרגע על פניי הצרכים שלנו כמשפחה. בסוף אמרתי לו שהפה שלי אומר כן שיסע אבל הלב שלי אומר לא ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה, והוא כמובן נוסע..........קשה לי! ואני לא מצליחה להשתחרר מהמועקה הזו.

ד"ר אורן חסון
כשבן הזוג מתעופף
16.02.2011 • 21:36

חסויה יקרה,
בחיי זוג מגיעים מדי פעם רגעים קשים והחלטות קשות. אם הוא היה מחוייב לצאת למילואים לשלושה שבועות, היית מתמודדת עם זה. כאן, זו החלטה שלו, ונכון שזה בא בעיתוי רע מאד. וכאן, את צריכה לשאול את עצמך עד כמה הנזק המעשי, לך ולבנך, יהיה גדול אם הוא ייצא לשבוע וחצי האלה. וגם, האם בעוד חודש את מעדיפה להישאר כועסת ובמריבות איתו בגלל שהלך אחר הצ'ופר או הקידום שלו (לא ממש הרחבת בדבר החשיבות, אבל כתבת שזה מאד חשוב), או עם זוגיות נורמלית וטובה כפי שהיא היתה עד עכשיו, ואולי גם באמת עם אפשרות לקידום מקצועי שלו, אם זה במידת מה תלוי בזה.אני מבין את הפגיעה שלך, ובעיקר עם כל הקשיים המעשיים, הרגשיים, ההורמונליים והפיזיים שלאחר לידה. אני מוכן אפילו לתת לך את הכתף לבכות עליה, שאני חושב שבעיקר ביקשת אותה – כי אפילו לא שאלת על דרך לעצור זאת – אבל זה עדיין אומר שתצטרכי להתמודד עם זה, ולאחר מכן, הכי טוב בשבילך יהיה אם תלמדי לקבל את זה, ולסלוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083