החלטות קשות: איך לקבל אותן?
מנשה
מסובך
⌄
שלום
לךאני אתאר לך בקצרה עד כמה שאפשר את המערכת שאני נמצא בה, יש לי חברה נשואהאני גרוש, הכרנו כשעדיין אני הייתי נשוי, אם הזמן הקשר שלנו הלך והתהדק והתאהבנו מאוד אחד בשני, אני נסיתי לראות את הקשר שלנו בצורה קצת יותר הגיונית, כלומר לראות מה הם האפשרויות על מנת לממש את הקשר שלנו ולהיות ביחד. חברתי מרוסיה והיא כאן בארץ כשש שנים, אבל עם קשיי התאקלמות קשה לה אם התרבות הישראלית , עם השפה העברית והחשוב ביותר לטעמי היא שהיא לא מוצאת עבודה , עובדה זו מדאיגה אותי מאוד מאוד ואני חושש שכשנחליט להיות ביחד המצב הנ"ל לא ישתנה ואני פוחד שלא נסתדר כלכלית והדבר יאיב מאוד על הקשר ביננו עד כדי פרידה,הכל יכול להיות בחיים, לה אין אפשרות לחזור לרוסיה ובטוח שהיא לא תהיה ברחוב, ניסיתי ליזום פרידה מספר פעמיםללא הצלחה, תמיד הרגשתי געגועים גדולים אליה וגם היא אלי וחזרנו להיות ביחד, היא חברה שותפה ובת זוג כפי שרציתי שתהיה לי, האם לוותר או לחכות , אולי יש איזה פתרון שיהיה טוב לכלם , אני פשוט לא מצליח לקבל החלטה וזה מצב קשהעזרתך בבקשהתודה מראש
ד"ר אורן חסון
להכריע בהחלטות קשות
⌄
מנשה יקר,
החלטות קשה לקבל כאשר כל אפשרות רעה או כאשר כל אפשרות טובה. כאשר יש אפשרות טובה לעומת אפשרות רעה, הרי אין בעיה. ועוד יותר קשה לקבל החלטה, כאשר ההחלטה משפיעה על יותר מנושא אחד, וחלק מהשינויים יהיו טובים וחלק רעים, וקשה לדעת איך לשקלל אותם. וכמובן שיותר קשה להחליט כאשר על כל זאת, נכנס גורם של חוסר ודאות, כלומר, שאינך יכול לנבא בדיוק מה יקרה. וזה המצב בהחלטה שאתה צריך לקבל, כאשר חלק מהרווחים וההפסדים הם רגשיים, וחלק חומריים. מה שלא תחליט (ואני לא יכול להגיד לך מה להחליט, כי מרכיב גדול של ההחלטה הוא הצד הרגשי שלך, וגם ההכרה שלך את עצמך ברגע שלאחר ההחלטה – דברים שרק אתה יודע), רצוי שתחליט עם עצמך שאתה משלים עם ההחלטה. כי התנדנדות בין החלטות רק מזיקה לך, לה ולקשר שלכם, אם תחליטו להיות ביחד לאחר התנדנדות. ולכן, רצוי מאד שתחליט החלטה שתוכל לעמוד בה.