החלטות זוגיות: הגיון או רגש?

תאריך פנייה: 28.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
זוגיות במשבר
28.01.2012 • 22:28

שלום,
כיום אני נמצאת בזוגיות נפלאה עם גבר יפה תואר מקסים,מעניק,אכפתי אוהב ומתחשב.לפעמים מרוה אהבתו אלי הוא קצת לוחץ.לפני הזוגיות הנוכחית שלי הייתי עם אהבת נעורי,שנים של זוגיות לא קלה.מלאה יצרים-עליות חדות וירידות חדות.בן הזוג הזה היה יותר "משופשף" פחות עדין ורגיש,לוחם סיירת לשעבר,לא היה קל איתו.הוא לא גרם לי להרגיש נוח בסביבת החברים שלו,לא גרם לי להאמין בו,נראה כי תמיד חשב יותר על עצמו.אבל האהבה איתו הייתה עוצמתית מאוד.היום-כבר כמה שנים אחרי הפרידה,הוא עדיין לא עבר הלאה,ואומר כי הוא עדיין מעוניין להתחתן איתי.וכי הוא עדיין אוהב.עם בן הזוג הנוכחי שלי אין פרפרים,התרגשות,אפילו המשיכה המינית לא גבוה במיוחד-עם כל הזוגיות היפה והבריאה איתו.אני מאוד מבולבלת,מה עדיף?-להיות בזוגיות לא בריאה ואוהבת?או להיות בזוגיות נפלאה עם קצת אהבה?

ד"ר אורן חסון
הגיון ורגש?
29.01.2012 • 21:55

לירון יקרה,
העניין בקבלת החלטות, ובעיקר בקבלת החלטות כל כך מהותיות כמו עם מי לחיות כבן זוג לחיים, הוא שאת מהמרת – מהסיבה הפשוטה שיש הרבה אי ודאות. והשאלה שאת שואלת אותי היא איך הופכים את ההימור הזה לודאי יותר. התשובה היא שאין דרך. הבחירה שלך היא בין דרך די בטוחה ויציבה עם מי שיש לך עכשיו, לדרך שאינה בטוחה ואינה יציבה, אבל עם שיאים גבוהים יותר (וגם עם סיכון לנקודות שפל נמוכות יותר) עם האקס שלך. אני מניח שנפרדתם אז בשל נקודות השפל שהתקשית בהן. האם הן לא ישובו עוד? – בכלל לא בטוח. אני לא יודע. את אמורה להעריך זאת טוב יותר כי את מכירה אותו ואותך. האם הוא אמין לחלוטין באהבתו אותך? האם הוא אמין בכך שעכשיו הוא יראה אותך יותר ויהיה פחות אגוצנטרי? האם הוא מחפש את האושר שלך או את זה שלו? האם הוא רוצה בך רק כדי לשקם את האגו הפגוע שלו מהפרידה שלכם? האם, כאשר יהיה ביניכם קונפליקט, הוא יהיה מוכן לוותר לך או להתעקש על שלו?ומצד שני, האם תוכלי לחיות לאורך זמן עם בן הזוג הנוכחי שלך, שהוא טוב לך, אבל לא מסעיר?אל תצפי שאתן לך תשובות. את יודעת אותן טוב יותר, ואת היא זו שצריכה לקחת אחריות ולהמר. מה מוליך אותך נכון יותר, ההגיון או הרגש? – לשניהם יש לגיטימציה בתהליך קבלת החלטות. מי מהם הוליך אותך נכון יותר בעבר?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083