החלטות בזוגיות: צרכים מנוגדים
שירי
ילד שלישי
⌄
אני בת 34 נשואה מזה 7 שנים ויש לי שתי בנות,בנות 6 ו- 3.היחסים שלי עם בעלי טובים מאד,זוגיות טובה ומין מעולה,המריבה העיקרית שלנו היא על ילד שלישי.אני רוצה והוא בשום פנים לא מוכן לשמוע על זה.שנינו עובדים משרה מלאה,הוא מכניס את הילדות למסגרות בבקרים ואני אוספת אותם ב- 16:00 ונמצאת איתם עד הערב.הילדות קשורות אליו מאד והוא אבא מאד משקיע,הוא קם בלילות כשהן קוראות,כשהן חולות הוא צמוד אליהן ויש לו את זה אבל הוא לא רוצה לשמוע על עוד ילד ועל להתחיל מחדש את כל הגידול של התינוק.אני מאד רוצה עוד ילד- מה עושים,איך חיים עם זה?משלימים עם זה וסוחבים את זה כל החיים?נא עצתך.
ד"ר אורן חסון
מהם הצרכים המנוגדים?
⌄
שירי יקרה,
זוגיות היא שותפות, ושותפות פרושה החלטה בשניים. וכאשר שניים אינם מגיעים להחלטה בעניין מהותי (ועוד ילד זה עניין מהותי), הם צריכים לדעת להתמודד עם זה, כי התמודדות כזו בוחנת את עוצמת הקשר, בין היתר גם משום שכל החלטה שתתקבל, בונה כעסים בצד שדעתו לא נתקבלה, שעוצמתם תלויה בנכונות שלכם ללכת זה לקראת זו. לכן, לכל החלטה שתקבלו יהיה מחיר.כרגע, את לא רוצה לוותר על עוד ילד, ולכן זה צורך חזק שלך. אני בטוח שאם הוא מסרב לספק את הצורך הזה שלך, פרושו שגם לו יש צורך חזק, שהוא מנוגד לזה. אני לא יודע אם הוא גלוי בפנייך בפתיחת הצרכים שלו שהם מנוגדים לזה, ואולי לא תמיד זה טוב לדעת שהוא תמיד חלם על מכונית ספורט, והנה, הבאת ילד נוסף לעולם תגרום לו לוותר על המכונית (כמובן כעניין סימבולי, כי יכול להיות שיש לו צורך אחר, כי הוא רוצה יותר בילוי עם חברים, לשוב ולטייל בעוד שנתיים ברחבי ישראל, או משהו אחר דומה).