הוא לא בטוח? איך להתמודד עם חוסר ודאות בזוגיות
שלומפי
קשר בעייתי...
⌄
שלום,
אני בת 19,בקשר לא מוגדר עם בחור בן 38 מזה שמונה חודשים.בתחילה הקשר היה מבוסס בעיקר על שיחות טובות וארוכות,לאחר מכן פלירטוטים ולבסוף גם מגע מיני..כיום אנחנו עובדים יחד,ובקשר די אנטנסיבי.כלומר,במהלך שעות העבודה אנחנו מרבים להתראות,טלפונים כל הזמן,בערב בד"כ מדברים ונפגשים פעמיים שלוש בשבוע אצלו. יש בנינו קשר מיני מסוים, אך שנינו מתוסכלים מהעובדה שאין עתיד לקשר הזה עקב בעיית הגיל.הוא העלה כמה פעמים את הנושא של מה עושים הלאה,כי מצד אחד לשנינו מאוד טוב,יש בנינו כימיה מצוינת - אבל כל הזמן הוא אומר "את צריכה מישהו בגילך", "יש כאן בחורים צעירים שמעוניינים בך,חבל בשבילך להתעסק עם מישהו בגילי" וחוזר ואומר שיש לו ייסורי מצפון כשהוא כביכול "הורס" ילדה. אבל לא הגענו לשום החלטה הניתוק קשר מאוד לשנינו.חשוב לציין שהוא בחור הוגן וישר.עוד דבר שמאוד מפריע לי,אין לי מושג אם הוא נהנה מהקשר כי יש "בחורה" ליידו או שיש לו רגשות כולשהם..אני בטוחה לגמרי שאני אוהבת אותו. מאוד. הוא אמר לי שהוא מעולם לא אמר לאף חברה שלו שהוא אוהב אותה,כי הוא חושב שלא צריך להגיד,אפשר לקרוא על ההתנהגות.בתחילת הקשר הוא אמר כל הזמן שהוא לא מפתח כאן רגשות והוא גם לא ממש הוא נראה לי "שם",הוא היה הרבה יותר רציני כזה,לא מדבר כל כך הרבה..היום הוא כבר לא אומר שהוא לא מפתח רגשות,ומנגד לא אומר שהוא כן. מצד שני הוא נראה לי די מאושר,הוא כל הזמן מחייך אלי ומצחיק אותי..אבל כשאני מפזרת מילים שקשורות ברגשות אני מרגישה שהוא קצת נבהל.מה לעשות?
HILLA
קשר בעייתי...
⌄
הי ...אני רק רציתי להגיד,שכןיש עתיד ליחסים כאלה... אל תוותרי!!!!אני היום בת 32,בעלי בן 53 ,נשואים 8 שנים...ויש לנו 2 בנים..לא תמיד קל..אבל משתלם!!.אז באמת חבל לך לפספס משהו טוב!!!!!בהצלחה!!!!!
ד"ר אורן חסון
כי השאלה היא מה הוא באמת חושב...
⌄
אני מבין ממך שאת מוכנה ללכת על זה במלוא הכוח, אלא שאת לא בטוחה שגם הוא. יש לך כאן את הדוגמא של הילה, שאומרת לך שהיא עשתה זאת, ולה זה עבד. מה שנכון בינתיים. כלומר – תמיד, באיזה שהוא מקום, יהיה לך בראש משהו שיגיד לך שזה יסתיים לפני שיסתיים קשר אחר שבו בני הזוג קרובים יותר בגיל זה לזה. זה יכול לקחת המון זמן עד שזה יקרה, אבל זה יסתיים מוקדם יותר בכל זאת. איך מתמודדים עם התחושה הזו? – כמו שמתמודדים עם הבנות אחרות של דברים שמפריעים ולא רוצים שיפריעו – מדחיקים אותם. ואם הקשר יהיה טוב, ואם את טובה בלהניח לעניינים כאלה, אז זה יכול באמת להצליח.אלא שהקושי העיקרי שלך הוא שאת לא יודעת מה הוא חושב. ויתכן שהוא באמת מוחמא ולא מעוניין בטווח הארוך, זה משהו שתצטרכי לבדוק איתו.כאשר יש פער גדול בין בני הזוג, הסיכוי להתפתחות של קושי מעימות קטן הוא גדול יותר. את לא יודעת מה הוא חושב עליך, ואולי גם לא על הצרכים שלו. האם הוא מפריע לו שאת יודעת פחות, משכילה פחות, עצמאית פחות כלכלית, ואולי גם בוגרת רגשית פחות מנשים שיצא איתן בעבר? – לא משום שמשהו פגום בך, אלא כי את עצמך תהיי אחרת בעוד עשר שנים. האם הוא ישלים עם הטוב שיש בך, הן בהיותך מה שאת והן בהיותך צעירה, למרות צרכים אחרים שאולי יש לו (ואולי בכלל כל זה ממש לא חשוב לו), ואולי גם למרות מה שיגידו אחרים? אני חושב שאת צריכה להכיר אותו יותר כדי להבין. והיתרון של העובדה שאת בגילך הוא שיש לך הזמן הנדרש כדי לבחון את האפשרות הזו, אם את רוצה.