החלטות בזוגיות: מה מסתתר מאחורי הבחירה?
דנה
בחר ללכת עם הראש ולא עם הלב
⌄
היינו ביחד שנתיים, אני בת 21 והוא בן 25, הוא האהבה הראשונה שלי וגם הקשר הרציני הראשון. מבחינתו היו לו בערך 4 חברות רציניות לפניי אבל רק כשהוא הכיר אותי הוא הבין מה זה לאהוב באמת וגם אני האהבה הראשונה שלו. היה לנו ממש טוב חוץ מריבים קטנים פה ושם הסתדרנו מאוד והיה לנו קשר עמוק מכל בחינה. עכשיו הבעיה, המסלול חיים שלו מאוד שונה משלי.. הוא לא סיים צבא עד הסוף והוא לא למד, הוא ירש עסק משפחתי והוא מפתח אותו אבל כביכול הוא יש לו כבר את הקריירה שלו לחיים ואני נמצאת אחרי צבא עוד לפני הלימודים. לפני 4 חודשים הוא טוען שהוא פתאום ממש "התבגר" וקלט שהוא רוצה את השלב הבא בחיים שזה להקים משפחה וילדים והוא רוצה את זה בקרוב וזה לא מסתדר בכלל כי אני עוד ממש צעירונת ולא בשלה לזה. הוא מבחינתו 4 חודשים התחבט בין כאן לכאן כי הוא אומר שמצד אחד אני מושלמת בשבילו והוא אוהב אותי אבל מצד שני הוא לא מוכן לחכות לאף אחת והוא אומר שהוא לא מבין את הזוגות האלה ש7 שנים ביחד ורק אז עושים את השלב הבא. ואני הכי בגישה אחרת והכי חשבתי גם שנתחתן ואני מתה על המשפחה שלו והמשפחה שלו אוהבת אותי וגם כולם אמרו שעשיתי לו טוב והשרתי עליו רוגע. ובכל זאת הוא בחר להיפרד כי הוא אמר שהוא לא רוצה ללחוץ עליי ולשאני אשנה את מסלול החיים שלי כי זה המסלול הנכון אבל הוא פשוט לא מוכן לחכות לי.. וזהו עכשיו אנחנו הנתק מוחלט וזה הורג אותי מרגיש פספוס כי היה קשר כזה טוב והוא מצידו בנאדם חזק כזה שהכי יכול להדחיק את הרגש שלו נראה לי ולפעול עם הראש. וכשנפרדנו ממש אמרתי לו שלא יוותר ושזה חבל ושאני גם רוצה את מה שהוא רוצה ואני מבטיחה לו את זה אבל הוא אמר שאין אני אהיה מוכנה לזה לפחות עוד כמה שנים והוא לא מוכן לחכות. מה זה אומר שהוא לא שווה אותי? זה אומר שאני באמת צריכה להמשיך הלאה ואני אמצא מישהו שידע להעריך את מה שיש לו וימתין גם אם צריך? מה זה אומר עליו?
ד"ר אורן חסון
תדמית שאת רואה בעצמך
⌄
דנה יקרה,
זה אומר שהוא עשה בחירות, שהיו לו חשובות יותר מאשר התוכן שבו הוא ממלא אותן. כלומר, הוא אומר שהוא רוצה להתחתן בקרוב מאד, ואם זה לא את, זה לא כל כך נורא. זו פחות או יותר המשמעות של ההחלטה שלו. זה לא רק הראש, זו גם החלטה של הלב, והיא אומרת משהו. האם זה תרוץ כדי לחפש מישהי אחרת? האם זו דרך לכפות עליך את דרכו ואת אורח חייו? האם זה לומר לך שהוא רוצה אותך עקרת בית ללא השכלה? – לא יודע. אחת מהאפשרויות הללו יכולה להיות נכונה, אבל גם אולי אפשרויות אחרות. האם אחת מהן נראית טוב בעינייך? – כנראה שלא. הרי גם את עשית את הבחירה שלך, והיא שלא ללכת בדרך שהוא מכתיב לך. אני מניח שזה משום שאת רוצה עניין בחיים, והשכלה, ועצמאות לפחות במידה, וקריירה לפחות במידה, ומשום שהצעתו לא מאפשרת לך את זה כי היא יוצרת תלות, והיא יוצרת לך דמות ותדמית שונה מכפי שאת רואה בעצמך. כך שמה שקרה מעיד הן עלייך והן עליו. אני מבין את הכאב שלך, ואת הצער ואת האובדן. אבל לכי עם האינסטינקטים שלך. הם נראים לי אינסטינקטים בריאים.