החלטות בזוגיות: גם וגם

תאריך פנייה: 25.09.2022 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עד גבול מסויים
שם לא שם....
25.09.2022 • 14:20

היי וחג שמח:)
אני בת 40 וגם בן זוגי.
פרק ב' שלנו.
אנחנו יוצאים שנה וחצי. היו ריגושים וכיף ועכשיו החשיבה וההתמודדות הרצינית מתחילה לה פתאום וגם הספקות שנורא מפחידות.
קצת קווי אופי:
הוא מעוניין להתמסד ורוצה עוד ילדים ומגורים משותפים.
אני לעומתו לא רוצה לא את זה ולא את זה.
הוא בקושי פוגש את ילדו , לי יש שני ילדים ואפשר לומר שאנחנו ממלאים לו בלב מקום משפחתי וחמים.
הוא היה בבית חולים שבוע, מצאתי את עצמי קצת רוצה להתנתק, לא הרגשתי כלום, הוא נעלב וגם שנפגשנו לא זכה לחום יחס ואהבה.
הרגשתי נתק.
שאל מה קרה? אמרתי לו שצריך להתקרב מחדש.
בזמן שהיה שם רצו לי מחשבות מה לא מתאים לי אצלו עד כדי כך שניתקתי את עצמי ממנו.לא פשוט בייחוד לו.
הוא הביא טפסים מבית החולים של מה היה ויש גם עבר גנטי אז רצה שאראה.
הרגשתי ....תיק!
מה הקשר? הזמן היחיד והכח שיש לי זה לילדיי שלי. הרגשתי שזה גדול עליי, מה הקשר מראה לי את הטפסים, מרגישה שאין לי זמן וכוח לתמוך באיש.
למה זה הרתיע אותי?
דבר שני, הוא אינו טיפוס חברתי ומאז שאני איתו התחלנו יותר להתנתק מחברים ואיני רוצה זאת. אני צמאה לחיי חברה , במיוחד שבפרק א בחיי התנתקתי גם.אז מרגישה שיש פער בנינו בקטע הזה.
אני אש לחיי חברה והוא זורם איתי.
העיניין שאם נפרד מחר כבר אהיה באירוע חברתי .
איפשהו מאשימה את הזוגיות הזו באבידת חיי החברה שלי של פרק ב.חברה שמחפשים לא להיות לבד.
דבר אחרון, לאחרונה התפיסה שלי אותו נהייתה לרעתו. אחד כזה , שלבד, ללא עיניין בחיי חברה, אצלי הרבה כאילו אין לו חיים ורק הזוגיות מעניינת אותו.
ירד לי ממנו
יש לי דילמה לגבינו
גם מפחיד אותי להיפרד אחריי שנה פלוס טובה ככ.
יש פלוסים יפים בו כגבר , משהו שלא היה לי ומפחדת לאבד ולוותר על זה.
הוא גבר מאד זוגי ומשפחתי ושואלת את עצמי אם אני במקום הזה של זוגיות ומשפחתיות לבית ומגורים או שבשלט רחוק נוח לי .
בטוחה שאם היה קורה את ההודעה הזו היה נפרד ממני.
נ.ב גילוי נאות. אינני צרת עין אך הגרוש שלי יוצא עם מישהי שיש לה משפחה חמה, ילדים מתוקים, עולם מלא, הם חוגגית קידוש יחד ויש משהו משפחתי ושמח כמו שלנו היה. ויש בי קנאה קטנה.
לבן זוגי אין קשר משפחתי עם הוריו ככ הם גרים רחוק ואין את החום הזה והמפגשים. גם אם היה אולי זה גם היה כבד לי.
טוב...מהצד הכל נראה טוב

ד"ר אורן חסון
כל החלטה היא גם וגם
27.09.2022 • 15:30

עד יקרה
(נו, זה בערך השם ששמת... )Jיש לי הרגשה שכתבת אלי בדיוק באותו הנושא לפני כחצי שנה. אני לא בטוח שהתשובה שלי ממש שונה, כשגם אם זו לא את – אנא קראי זאת. הסיפור מאד דומה:https://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3915241ואם כבר, אני מציע שתקראי גם שתי שיחות נוספות שלי כאן:https://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3915838וכאן:https://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3916470ביחד, אולי זה ייתן לך תמונה מקיפה יותר.ובסך הכל – אפשר להבין היכן את נמצאת: כך או כך את מפסידה משהו, וכך או כך את מרוויחה משהו, ואת צריכה להחליט מה מתאים לך עכשיו, כאשר כל החלטה שלך תגרום לך להפסיד, לתמיד או לזמן מה, את הדברים שאת מפסידה עם ההחלטה הזו. את היחידה שיכולה להחליט מה הכי נכון לך, ואם את באמת מוכנה לזוגיות הזו עכשיו, או אם את מוכנה באמת להפסיד אותה. כל החלטה היא גם טובה וגם לא טובה. ובזה אני יודע שלא חידשתי...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083