החלטה קשה: ללכת או להישאר?

תאריך פנייה: 18.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דרומית
פרידה
18.04.2012 • 07:56

שלום .
..נפרדתי מבן זוג לאחר 4 שנים....אני מאילת הוא עזב בגלל עבודה את אילת אני פה עם הילדים ועבודה מה לעשות בכדי להיות איתי הוא לא מדבר איתי בגלל שניסיתי לחיות איתו שם כחודשיי ולא צלח בגלל עבודה ילדים ויש בי חרטה גדולה שחזרתי ואני לא איתו אני מאוד זקוקה לו ונוראה רוצה לדב איתו ולחזור אליו איך עושים זאת ומה הדרך לתקן אני בת 43 הוא בן 45 אנחנו אוהבים מאוד מאוד רק המעבר שבר הכל ואני לוקחת על עצמי רגשות אשם שלא מספיק הייתי שם בשבילו האם אפשר לתקן לגשר מה שלא הצלחתי קודםתודה רבה דרוומית

ד"ר אורן חסון
ללכת אחריו או ללכת אחריך, או לא
18.04.2012 • 10:14

דרומית יקרה,
אני מניח שהילדים אינם ילדים משותפים, אם כי לא כתבת זאת. אני לא יודע מהן כל הסיבות שבגללן לא "הלכת אחריו" צפונה. כתבת עבודה וכתכבת ילדים. יש לך מגבלות ואילוצים. אני לא יודע אם את יכולה למצוא עבודה במקום שאליו הלך, ואם לא – את לא רק מאבדת עבודה, את מאבדת עצמאות. ואולי חשוב לך שלא לאבד עצמאות גם ביחסים ביניכם, כי היא משנה את יחסי הכוחות ביניכם, היא יוצרת תלות שלך בו, ועלולה ליצור מצב שבו תישארי איתו גם אם לא יהיה לך טוב. גם לזה יש משמעות רבה במסגרת של יחסים. לא הסברת את עניין הילדים, אבל אם הם כבר גדולים מספיק, או אם בהתרחקות שלך את מרחיקה אותם מאביהם, או כל דבר אחר שמסיט אותם מהצרכים האישיים, המשפחתיים, החינוכיים והחברתיים שלהם, זה אילוץ בעל משמעות, ואם זו היתה סיבה לכך שלא הלכת אחריו – זו סיבה משמעותית. אני מבין את הרצון שלך ללכת אחריו, כי התאהבת בו, וקשה לך לוותר עליו. מצד שני, גם הוא עזב אותך. האם הוא מבין את הצרכים שלך? – אני לא יודע. אולי כן והוא אמפתי לזה, ובכל זאת התרחק ממך בשל הצרכים שלו (או נשאר בצפון כשחזרת בשל הצרכים שלו). לפעמים הנסיבות אינן פשוטות ואינן מאפשרות קשר גם כשהוא טוב. את צריכה להחליט באופן ברור יותר מה לדעתך נכון יותר לעשות, ולשקול את כל השיקולים. הרגש שלך הוא חלק נכבד מזה, אבל גם העניינים האחרים יכולים להיות חשובים לא פחות. שקלי היטב כשאת מחליטה (כפי שאני מניח שעשית קודם), ואם החלטת שנכון יותר להישאר באילת, תצטרכי גם להמשיך את חייך הלאה למרות הכאב, אלא אם תצליחי לגרום לו להבין את צרכייך, להבין שהם אולי בעלי משמעות ולא מכוונים נגדו, ולוותר על צרכים שלו כדי להיות איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083