בעל פוגעני: מה עובר עליו ואיך לתקן?

תאריך פנייה: 18.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סתיו
נאמרים דברים קשים מאד
18.04.2012 • 16:43

שלום רב,
אני נשואה כשנה ולבעלי יש בעיה שאין לו הבנה לדברים שהוא מוציא מהפה והורסים הכל.אתן דוגמה קטנה הוא מדבר המון על האקס שלי שאיתו התנהגתי ככה וככה ועליו אני לא שמה .(וכל זה לא נכון) הוא מתחיל לספר לי על העבר שלי בידיעה שאינו יודע כלום! וזה כל כך פוגע ,הורס אותי.דבר שני אנחנו לא עושים בתקופה האחרונה הרבה סקס והוא אמר לי "עם ידידיות שלי עשיתי דברים משוגעים ושונים ופה אנחנו בקושי עושים.זה הרס אותי, מה אני צריכה לדעת מה עשית עם נשים אחרות ואם זה היה טוב יותר משלנו. הרג אותי אני פשוט רוצה לברוח ממנו .התוצאה זה שהוא אומר לי אינך אוהבת אותי , משעשע לא? איך אחרי מילים כאלה אפשר לחזור לסדר היום.

ד"ר אורן חסון
להניע גלגלים לכיוון טוב יותר
22.04.2012 • 11:33

סתיו יקרה,
לפי דברייך יש לך בעל שאינו רגיש, בלשון המעטה. הוא פוגע בך בנקודות כואבות, וכנראה כדי לפגוע. השאלה היא מדוע הוא זקוק לזה? האם הוא מתוסכל בשל דברים שהוא רוצה להגיע ולעשות, איתך או בלעדייך, ולא מצליח להגיע להסכמות? האם זה האופן שבו את מביעה התנגדות לדבריו, או מבטלת אותם (אני לא יודע אם זה מה שאת עושה, אני רק מעלה אפשרות)? יתכן שגם העלאת העבר המיני שלו מגיעה מאותו מקום – כדי לפגוע בך במקום שכואב, והאשמות שבאות להניע אותך כרצונו. אלא שמה שהוא עושה גורם לפעולה הפוכה, לתסכול שלך, להתנגדות שלך, ולהתרחקות שלך ממנו רגשית ומינית. לו הוא היה פונה אלי, הייתי אומר לו את זה. אני לא יכול. אני יכול לדבר איתך. שאלי את עצמך מהיכן מגיע התסכול שלו. הרי הוא לא היה כל הזמן כזה. בודאי שלא בעוצמה הזו, אחרת לא היית מתחתנת איתו. מה עובר עליו? איך יוצרים את הקשר מחדש, ובונים אותו שוב באופן שבו תוכלו להקשיב זה לזה ולכבד זה את זה? איך את מתחילה בזה כדי להניע את הגלגלים לכיוון טוב יותר?אנא קראימאמר שלי על חיזוקים חיוביים. אמנם הצרכים שונים מאלה שבהם מדובר שם, אבל ראי את הדרך ליצירת שינוי דרכך, ואם את יכולה להשתמש בכלים הללו, כי הם אלו החשובים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083