החלטה על פרידה: מתי יודעים שזה נגמר?

תאריך פנייה: 09.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
adi
רק משבר או נגמר ?
09.12.2005 • 23:35

שלום,
יש לי בעיה והייתי שמחה לשמוע רעיונות,תגובות או הצעות... אז ככה, היינו חברים 3 וחצי שנים (קשר רציני ראשון שלי). הכל היה טוב ויפה, הוא אהב ועדיין אוהב אותי הכי בעולם, מפנק ודואג מאוד אבל בחודשים האחרונים משהו קרה, הקשר התקרר מעט, היו לנו מספר פרידות וחזרות, ויכוחים וחוסר הסכמות על כל מני נושאים, אבל כל פעם שמישהו ניסה לסיים את הקשר מצאנו את עצמנו שוב חוזרים, גם מהפחד להשלים עם ההחלטה וגם, לפחות מבחינתי, בגלל חוסר ודאות לגבי הרגשות שלי והאם אכן מיצינו והגענו לסוף. נסיתי לשכנע אותו שנעבור לגור יחד כי אולי זה יעזור לשיפור היחסים, אולם הוא לא רוצה לשכור דירה ומחכה "להזדמנות טובה" לקנות דירה (די שמרן בקטע הכלכלי... שזו עוד מחלוקת די רצינית בינינו). בינתיים הוא הציע שנעבור לגור אצלו בבית (עם הוריו כמובן). השאלה היא (בעצם כמה שאלות...) מתי יודעים שדי,שזה נגמר? איך מצליחים להבין מה באמת מרגישים ומפרידים את הרגש מהפחד להיות לבד אחרי כל כך הרבה זמן או מהפחד שלא אמצא את אותה אהבה ודאגה שהייתה בו? האם פרידות וחזרות הם משהו שבודאות פוגע בקשר וגורם לו לא לחזור להיות כמו שהיה? האם כל ההתלבטויות והפחד קשורים לזה שהוא החבר הרציני הראשון שלי?אשמח לכל תגובה...תודה,המבולבלת.

ד"ר אורן חסון
כשתחליטי, תדעי
11.12.2005 • 18:08

עדי יקרה,
יודעים שזה נגמר כשאחד מכם שלם עם ההחלטה לגמור את זה. יודעים שזה ממשיך, כששניכם שלמים עם ההחלטה להמשיך. ובכל מצב ביניים, לא יודעים, ובדרגות שונות של ודאות. ואני יודע שאמרתי את המובן מאליו, אבל נדמה לי שהיית צריכה לראות את זה כתוב.התלבטויות ופחדים יהיו קיימים גם בקשרים שאינם קשרים ראשונים. גם בהם קשה להבחין בין הרצון להיות איתו לפחד להשאר לבד, ושאף אחד אחר לא ירצה בנו. אלו הם שיקולים טבעיים שקיימים אצל כל אחד מאיתנו בשלב ההחלטה, וזה יפה שאת מודה בפני עצמך שזה שיקול, ומודעת לזה, אפילו אם את לא יודעת כמה מתוך השיקול להשאר ביחד יש לייחס לפחד, וכמה לאהבה.אם לא החלטת סופית, כנראה שאת לא שלמה עדיין עם כל החלטה שהיא. פרידות, ללא ספק מזיקות לקשר, שכן הן מקטינות את האמון ב"אהבה בכל מחיר" של הצד השני. ככל שיעבור הזמן, יהיה לך קל יותר להחליט, כי תרגישי שגם לשעון הביולוגי יש מה לומר בהחלטות. אז תני לזמן גם כן לשחק את התפקיד הראוי לו, ותחליטי כשתהיי שלמה יותר עם ההחלטה שלך, או שהוא יהיה שלם יותר עם ההחלטה שלו, או שניכם, עם כל החלטה שהיא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083