גבר מוזר: משחק כוח בזוגיות
שלומית
גבר "מוזר"
⌄
שלום.
יש לי בעייה שנשמעת מצחיקה.הכרתי בחור לפני חצי שנה (אני בת 20, הוא בן 22) בהתחלה, כשהתחלנו לצאת לא הייתי רצינית לגביו, חשבתי להיות איתו בגלל הכיף של "רגע" ואח"כ יכולתי לא להתייחס אליו כמה ימים, היו אף פעמים שפשוט הייתי "מבריזה לו " , וכמובן שהייתי מפצה על ההברזות בכמה ימים טובים, לאחר הרבה זמן (בערך 3 חודשים של קשר) הוא קלט שאני משחקת ונפרד ממני.אך אני הצלחתי להחזיר אותי אליי וננתי את כולי בשבילו( גם התחלתי להרגיש כלפיו רגשות), היינו חודש ביחסים באמת טובים שהשקעתי, אך שוב בזמן האחרון התחלתי " לזלזל" בקשר וכבר חודשיים אנחנו נמצאים בקשר מוזר שהוא משקיע ואני לא כל כך....עכשיו הבעיה...אני לא נותנת לו להשתחרר ממני, הוא סובל במערכת היחסים הוא אומר שזאת מערכת היחסים הכי מוזרה שיש לו וגם בכי "גרועה", הוא בעצמו לא בטוח שהוא רוצה להפרד כי הוא אוהב אותי אבל הוא גם מודע לזה שהוא רק סובל ורק נפגע במערכת היחסים.למרות שיש גם המון רגעים טובים בכל הסיפור.אבל כשהוא כבר מנסה לדבר על פרידה אני עדיין איכשהו גורמת לו לחזור אליי.אני יודעת שאני פוגעת בו, ואני לא מצליחה ולא רוצה להפרד ממנו.למה אני מתנהגת ככה?ומה אתה מייעץ לעשות?
ד"ר אורן חסון
גברת "מוזרה" ומשחק ישן על חשבונו
⌄
שלומית יקרה,
הכותרת שלך אומרת "גבר מוזר" אבל בעצם את שואלת מדוע את היא כפי שאת, ולא הוא.את בוחנת את הגבולות שלך, ואת בוחנת את הגבולות שלו. את לומדת את גבולות השליטה שלך, וכאשר את מגיעה אל הגבול והוא נשמט ממך, את עושה כל מאמץ כדי להחזיר אותו לידייך, ולשם כך את אפילו מחייבת את עצמך רגשית, עד כדי כך שאת מרגישה אהבה כלפיו, כי את יודעת שאם לא תעשי את זה, ואם רק תזייפי רגש, אזי בשלב הזה, כשהוא עם רגל וחצי בחוץ, זה לא יספיק.את נוהגת כך, כי כרגע את אגואיסטית, ומעדיפה את התהליך שבו את לומדת את חוקי משחק הנשים-גברים, ומתאמנת בו, על תהליך בנייה של קשר, ומוכנה לעשות את זה על חשבונו. אם הוא יעזוב, אין ספק שזה יכאיב לך, כי תפסידי את המשחק שלך. אבל ככה זה כשמשחקים. לפעמים אפשר להפסיד.