החלטה על סיום קשר: מתי ואיך?

תאריך פנייה: 10.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
זכרונות מהעבר
10.05.2010 • 18:06

לפני יותר מ3שנים סיימתי קשר של 6 שנים מהחבר הראשון שלי שהיה מסוג האנשים המושלמים-חכם ומאוד מוצלח , כל דבר שהוא נגע בו עלה בו הצלחה, כל דבר שרצה השיג בצורה הטובה ביותר, ממש מלח הארץ והוא יפייפה ברמות שאין לתאר! אך זה לא עבד כי התחילו המון מריבות בתקופה האחרונה והחלטנו לסיים יפה, זמן מה אחרי הפרידה הוא אמר לי שהוא טס לשנה לחו"ל היה לי ברור שפה כל הסיפור נגמר,חשבתי שיהיה לי קשה להמשיך הלאה אבל התגברתי ושנה וחצי לאחר מכן התחלתי את הקשר הנוכחי שלי זה כבר כמעט שנתיים. חבר שלי לעומת זאת יפה הרבה פחות רק מאז שהכיר אותי הוא התחיל להשלים בגרויות והרבה בזכות הלחצים שלי, אך עם זאת הוא אדם עדין וטוב לב, מכבד ,אוהב המון ואני חשובה לו מאוד אבל זה כבר תקופה ארוכה שזה מרגיש כאילו הוא לוקח אותי ואת הקשר שלנו כמובן מאליו, ניראה כאילו לרוב אין לו כוח להיפגש אך אם מדובר בחברים שלו האנרגיות חוזרות אליו.בעבר נהגנו לבלות יחד מידי יום, והיום אנו יכולים שלא להיפגש כמעט שבוע, ואנחנו גרים באותה עיר במרחק של 4 דקות נסיעה!!!! זה בד"כ נשמע ככה-"היי מאמי מה קורה? מה עושה?רואים אותך היום אחרי העבודה?""לא יודע מתוקה לא ניראה לי מאמי אני ממש עייף""לא ראיתי אותך כבר שלושה ימים! היום אתה עייף ומחר אני עובדת ערב?""לא נורא מאמי יום אחר"זה לא מקובל עלי שהוא כל כך אדיש לזה שלא ניפגשנו 4 ימים רצופים!אני מאוד אוהבת לבלות והוא הרבה פחות כמעט שאין לנו בכלל יציאות פרטיות לרוב הוא יוצא עם חבריו ואני לעיטים מצטרפת. אני בן אדם מאוד אוהב אני זאת שתמיד מחבקת ומנשקת ומפגינה חום ואהבה גם כשאנו בחברת אנשים לעומת זאת, הוא לא אוהב להפגין זאת ליד אנשים.ומאוד מפריע לי לראות את החברים שלו מפגינים את אהבתם כלפי בנות הזוג שלהם והוא תמיד מרוחק וקר אלי\, אני זאת שצריכה לבקש ממנו חיבוק או נשיקה או שסתם ישב לידי.אם זאת אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי ולא מוכן לוותר עלי, אפשר לראות זאת במריבות שלנו שתמיד הוא זה שמרבה לחזור בו גם אם שנינו אשמים ולא רק הוא , הוא תמיד מגונן עלי ביציאות כי הוא יודע שאני בחורה מאוד מחוזרת אפילו חברים שלו בעבר רצו אותי. בעיני חבריו הוא "זכה" בבחורה הכי איכותית ויפה לדבריהם מכל החברות של החבר'ה שלהם, לכן אני שוללת את חוסר צומת הלב שלו כי הוא מתבייש בי או משהו כזה וכמו כן אני שוללת בגידות כלומר אני לא מפרשת את האדישות בכך שאולי יש לו רומן אטרקטיבי מהצד.אני מרגישה שהוא לוקח אותי כמובן מאליו כי הוא חיזר אחרי המון בהתחלה ואז אחרי שהוא השיג אותי זה אולי ירד לו. וזה מאוד שונה מהתפיסה והניסיון שלי בזוגיות כי מבחינתי אסור אף פעם לקחת אהבה כמובן מאליו, מבחינתי אהבה וזוגיות זה כמו עבודה במשרה מלאה תמיד צריך להיות שם ולשים אותה בראש סדר העדיפיות ! לטפח אותה להפתיע ולתת חום ואהבה. אני לא מרגישה שאני מקבלת את זה בחזרה! אני רוצה לציין שדיברתי איתו על זה אבל הוא ענה לי שכזה הוא, ושתמיד אני הייתי זאת שמחבקת ומנשקת. אני לא רואה שום שינוי במצב אחרי השיחה איתו ואני מרגישה שזה מאוד חסר לי. עד כאן בעייתי הראשונה!בתחילת דברי הזכרתי את האקס שלי שאחרי הפרידה שלנו טס לחו"ל לשנה, כאשר הוא חזר לארץ כבר הייתי בזוגיות, זאת שאני נמצאת בה היום. רצינו להיפגש (חבר שלי הבין ותמך בי למרות האיום הגדול שיש לו מהאקס שלי -בכל זאת 6 שנים!) אך כשהאקס שמע שיש לי חבר הוא אמר שהוא מעדיף שלא ניפגש. אחרי חודשיים הוא שלח לי מייל וציין שיצא לו לחשוב עלי לאחרונה שאל לשלומי ואם אני עדיין עם החבר( זה הרגיש לי כאילו זה צבט לו שהמשכתי הלאה ואולי הוא פחד שהוא מאבד אותי) חודש לאחר מכן הגעתי לעיר מגוריו וחשבתי שאולי נוכל להיפגש ,דיברנו, ניפגשנו כמובן זאת הייתה פגישה אפלטונית ידידותית בלבד! עם הרבה כבוד אחד לשניה שהיינו חייבים לעשות, בתום הפגישה הרגשתי שסגרתי מעגל ושסופית אני נימצאת איפה שאני צריכה להיות. ושאני והאקס שלי זה היה וניגמר!!לפני כחודש הוא חגג יום הולדת וראיתי לנכון להתקשר ולאחל לו מזל טוב. כשהתקשרתי הוא הופתע ומאוד התרגש! שאל לשלומי ואם אני עוד עם החבר(יש לציין שבכל שיחה שלנו הוא נוהג לשאול אם אני עוד עם החבר) עניתי בחיוב ושאלתי אותו מה איתו , הוא ענה שהוא מתחיל כרגע קשר חדש עם בחורה מקסימה וניראה לו שזה זורם לכיוון טוב. איחלתי להם בהצלחה וכל טוב וסיימנו את השיחה.מאותה שיחה אני לא מפסיקה לחשוב עליו לרגע!! לפעמים זה מקשה עלי להירדם בלילה ואף לא עוזב את מנוחתי בעבודה. אני מרגישה געגועים עזים ורגשות צפים , ואפילו מרגישה שאני מאבדת אותו! לאחרונה הוא עולה לי בחלומות ואומר לי שאנחנו בסוף ניתחתן, יש לי רצון עז להיפגש איתו אבל אני לא יכולה לעשות זאת כי יש לי חבר ופגישה במצב הזה זה נחשב לבגידה ובן זוגי הנוכחי לא יקבל זאת. אני מרגישה שאני משתגעת ולא יודעת מה לעשות! מצד אחד אני פוחדת לאבד את האקס שאיתו תמיד ראיתי חיים משותפים מה שלא ראיתי עם בן זוגי הנוכחי מצד שני האקס בתחילתה של מערכת יחסים חדשה ולא בטוח שהוא רוצה לחזור אחורה ומצד שלישי יש לי חבר שמאוד אוהב אותי ואני לא רוצה לפגוע בו.אולי הבלבול הזה נוצר מכל הדברים שחסרים לי במערכת יחסים הנוכחית שכן היו קיימים ביחסים עם האקס, ואולי זה כי מעולם לא באמת הפסקתי להרגיש אליו וזה רק היה נידמה לי כי אני המשכתי הלאה ויש לי זוגיות והוא באותה תקופה עוד היה לבד אז לא חשתי איום וקנאה.אני יודעת שרשמתי הרבה ושזה מאוד מבולבל ואולי הסיפור שלי מסורבל מידי אבל זה מה שאני בתקופה האחרונה,מבולבלת! אני צריכה ייעוץ דחוף אני מפחדת לחיות בתחושת פיספוס כל חיי!

ד"ר אורן חסון
החלטות, תזמון ומניעים
12.05.2010 • 10:16

מבולבלת יקרה,
הפיסקה הלפני אחרונה שלך, כנראה נכונה מאד באשר לדחיפות של הצורך שלך בהחלטה. כי לכאורה עד עכשיו עוד היתה לך אפשרות בחירה, ו"זכות ויתור" על הקשר הנוכחי מבלי להפסיד יותר מדי, ולכאורה עם הכוח בידייך, והנה הכוח הולך ונעלם. זה הזמן בו תחושת ההחמצה היא הגדולה ביותר.אם הקשר שלך לא מוצא חן בעינייך, עזבי אותו ללא קשר למה שעושה האקס שלך. זה צריך להיות השיקול העיקרי. זה היה אמור להיות השיקול שלך קודם, ועוד יותר כך כאשר לאקס שלך יש בת זוג. את יכולה לטלפן אליו ולשאול אם הוא רוצה שתחזרו. עכשיו. אבל את מסתכנת בתשובה שלילית, לפחות עכשיו. את מסתכנת בתחושה שלו שאת כנראה לא רוצה אותו מספיק, כי לא ידעת לעשות זאת בזמן הנכון מבחינתו, ובעיקר בתחושה שלו שאת לא יציבה, ולכן לא קלף בטוח מבחינתו. וכשיש לו מישהי אחרת מוצלחת, אז גם אם הוא יחליט לזרום איתך, ושניכם תסגרו יחסים נוכחיים, אתם עלולים לקחת אתכם לתוך הקשר פגיעה וחוסר ביטחון.קחי את כל זה בחשבון, כשאת מחליטה. אם הקשר שלך לא טוב, ואת רוצה לעזוב (ואת צודקת, יש בו סימנים מאד לא טובים), צאי ממנו. ואם האקס שלך יתפנה יום אחד, וגם את תהיי פנויה מקשר, ושניכם תרצו, נסו מחדש. ואם לא תהיי פנויה מקשר, אני רק מקווה שהקשר הבא יהיה טוב יותר. ואם את רוצה לשפר את הקשר הנוכחי, כי יש בבחור גם דברים טובים, עבדי עליו, עם או בלי יעוץ מקצועי, כדי להפוך אותו לטוב יותר. תמיד תהיה לך האפשרות לעזוב מאוחר יותר, אם לא תצליחי לשפר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083