קינאה וחוסר ביטחון בזוגיות
liron
קנאה מוגזמת מצידי
⌄
שלום ,
אני ובן זוגי יוצאים ביחד 4 וחצי שנים.לפני כשלושה חודשים הוא החל ללמוד במכללה וישנן הרבה בחורות שמתחילות איתו .אני מצידי יודעת שאני שווה וכן יכולה להשיג את מי שאני רוצה , אבל כל הבטחון העצמי שלי ירד בגלל אותן הבחורות, אני פשוט מתחרפנת מזה שהן מתקשרות אליו ושולחות לו אסאמסים,חברה שלי לומדת איתו בכיתה והיא מדווחת לי הכל, והיא אמרה לי שיש שתי בחורות שמתחילות איתו כל הזמן, הבחורות האלו גם למדו איתו בבית עם עוד כמה חבר'ה לקראת מבחן .חבר שלי הוא בן אדם אמין , הוא בא מבית שהערכים הם בראש , ואני יודעת שהוא לא בוגדני .כשהתחלתי לדבר איתו על הבנות האלה שכביכול גורמות לי לקנא הגענו למצב של ריב וניפרדנו, כי הוא מצידו טען שהוא לא מדבר איתן והוא אפילו חסם את אחת הבנות בפייסבוק.אני יכולה לראות בפייסבוק הודעות שהן רושמות ואני ניכנסת אליהן כל יום ורואה שהן רושמות"*** היה לי ממש מצחיק איתך בכיתה היום ! חבל שאתה לא יכול להגיב כי אתה הסרת אותי מהחברים . . . אבל רק שתדע שאני מתה עליך " .. הודעות כאלה שאני פשוט מתפוצצת .. לפני שהתחלתי לקנא היה בנינו קשר מושלם.. לא הייתי חונקת אותו .. סמכתי עליו.. אבל עכשיו שאני ניכנסת כל יום לפייסבוק ורואה מה הן רושמות אני פשוט נחנקת ומתחילה להרגיש לא טוב .. מין מועקה קשה.. ואז אני מתחילה להתקשר אליו כל רבע שעה ולהציק ולחפש עם מי הוא ומה הוא עושה .. אני מרגישה שהוא מתרחק ממני .. כאילו נמאס לו .. חזרנו שוב לפני שבוע אחרי פרידה של שבוע וחצי.. חזרנו ביוזמתו.. ודיברנו על הכל שאני צריכה לסמוך עליו ולהפסיק לקנא לו כל הזמן..ושוב היום אני נכנסת ורואה את ההודעות האלה שלהן .. אני פשוט לא יודעת איך להפסיק עם הקנאה החולנית הזאת.. אני מפחדת שזה יימאס עליו והוא יעזוב אותי..נ"ב אני נחשבת לבחורה ממש יפה בעיר שלי .. והוא לא נראה טוב בחזות החיצונית .. אז למה אני כל כך מרגישה כלום לידו ?אשמח לעצות להפסיק עם הקנאה ולהחזיר לעצמי את הבטיחון שהיה לי .. תודה
ד"ר אורן חסון
כל העולם כולו גשר צר מאד
⌄
לירון יקרה,
מה שסיפרת אכן יכול לגרום לחוסר ביטחון ולקינאה. מצד שני, התקפי הקינאה, הבדיקה, והסימפטומים של חוסר הבטחון שלך מפעילים עליו לחץ, ועלולים כשלעצמם לגרום לו להיפרד, כי פתאום הוא לא מאושר, לחוץ, ורב כל הזמן עם בת הזוג שלו, במקום לשמוח בכך שיש לו אותך. הצורך שלך הוא שהוא קודם כל יהיה מאושר איתך, כדי שימשיך לרצות אותך. את זה את חייבת לזכור.עם זאת, הצורך שלך הוא גם להרגיש בטוחה, כדי שגם את תהיי מאושרת איתו. את אומרת שהוא אמין, אבל את לא מרגישה כך. את לא סומכת עליו לגמרי, ואני לא בטוח שבתנאים הללו היית סומכת על כל גבר שהוא. כלומר, יכול להיות שאת חושבת שאף גבר לא עמיד באמת בתנאים כאלה של חיזור אינטנסיבי, ומכאן את עושה את ההשלכה עליו, באופן פרטי. ואולי גם המשחק הוא אחר: שאותה בחורה יודעת שלך קשה עם זה (אחרת, מה פתאום הוא מוציא אותה מהפייסבוק?), והמטרה העיקרית שלה היא לסכסך ביניכם ולהטריף אותך. והיא מצליחה. עובדה, נכון?אם לחבר שלך אין מה לעשות בעניין הזה, והוא עושה את מה שהוא יכול כדי להקטין את הפחדים שלך, וכל היתר באמת לא בידיו, את צריכה לעבוד על עצמך, ולקחת הרבה אויר. אם את זקוקה ליעוץ פרטני, לכי ועשי את זה, כדי ללמוד איך להדחיק ולהרחיק את הפחדים. השליטה על בגידה של בן זוג היא מינימלית. כמעט בלתי אפשרית בעידן של היום. את יכולה לסמוך עליו, ולחיות בשלום עם עצמך ואיתו עד שתגלי שקרה משהו, אם יקרה בכלל, או לחיות בפחד, ולהגדיל בכך גם את הסיכוי שזה אכן יקרה. הדרך לאפשרות הראשונה היא ללמוד להפסיק לפחד, כפי שאנחנו כמעט-שלא-מפחדים כשאנחנו נוסעים במכונית, למרות שהסיכון לתאונה הוא ממשי מאד, וכפי שרובנו כמעט-שלא-מפחדים לעלות למטוס.