אפשרויות זוגיות: טיפים לשינוי
שירן
המשך יחס האב ומשפחתו
⌄
דר' חסון דבר ראשון אלפי תודות על התשובה , לצערי להמשיך לחיות אם המצב הקיים זה בלתי אפשראי שכן אני אוגרת וצוברת כעס פנימי אשר בסופו של דבר יגרום לפיצוץ שלא יהא ניתן כלל לגשר עליו .הרעיון ללכת ליעוץ זוגי אכן נראה לי בהחלט הבעיה היא מה אני עושה אם הוא מתנגד וזה בדיוק מה שהיה .כל פעם וגם בשיא העדינות שאני מזכירה את המילה משפחה שלו או ביקורת ישר אנו הוא מתפרץ וצועק עלי .ואין לי כוחות לזה אני רק רוצה לחזור לקשר שהיה לנו בעבר שיכולנו לדבר על הכל , לא להסכים אבל לדבר ולהקשיב אחד לשני ואני מרגישה שבעלי זה לא האדם איתו התחתנתי שהיה החבר הכי טוב שלי ויכולנו לדבר על הכל .וזה פשוט שובר אותי , והינה סוף השבוע מגיע עם המשפחות וההורים ואני חרדה לפיצוץ הבא . . .איך אני יכולה לגרום לו להבין לדבר בלי לריב . . .לגרום לו לרצות ללכת ליעוץ זוגי כדי לא לפרק את כל החבילה כי בקצב הזה זה רק עניין של זמןאלפי תודותושנה טובה
ד"ר אורן חסון
משחקים באופציות
⌄
שירן יקרה,
שלוש האלטרנטיבות המרכזיות שלך הן להמשיך את המצב הקיים, לפרק את המסגרת המשפחתית, או ללכת לטיפול. אם האופציה הראשונה אינה קיימת מבחינתך, השתמשי באופציה השניה כשוט על מנת להגיע לשלישית. כל עוד האופציה הראשונה אפשרית והשניה לא, יהיה לך באמת קשה להביא אותו אל האופציה השלישית.במילים אחרות, אני מנסה לומר לך שאם את רוצה לשנות, את חייבת להיות אסרטיבית. בלי זה את נשארת רק האופציה הראשונה, שאולי תתחלף עם הזמן בהתמוטטות נפשית.